Skozi šivankino uho preko Argentine

Slovenska reprezentanca do 21 let je svojo pot na SP v Atenah, po zmagi nad Grenlandijo 48-23, remiju z Bahrajnom 29-29 ter porazom proti Švedski 38-25, nadaljevala v predsedniškem pokalu, kjer se bodo pomerili še z Argentino in Norveško. Danes je bil na sporedu spopad z Južnoameričani.  


Slovenija – Argentina 30:29 (15:15)

Argentina je tekmo otvorila bolje (2:5), a se je moštvo Saše Prapotnika počasi začelo pobirati in tekmo pripeljalo v bolj izenačeno stanje. Tarik Velić, Vid Miklavec in Mitja Janc so bili glavni slovenski aduti, ki so s skupnimi 20 zadetki Slovenijo držali v vodstvu. Drugi polčas so mnogo bolje otvorili naši reprezentanti in tako povedli s šestimi zadetki, a je kmalu sledil nalet Južnoameričanov, ki so z delnim izidom 5:0 zakrpali nastalo razliko. Deset minut do konca obračuna je rezultat bil izenačen na 25:25, nobeni ekipi pa se v samem finišu ni uspelo odlepiti. Dve sekundi do konca so Slovenci še izvajali prosti strel, ki ga je z metom iz tal uspešno zaključil Vid Miklavec in svoji ekipi zagotovil novi točki in mesto na vrhu skupine, ki si ga delimo z Norveško.

Igralec tekme je postal naš vratar Luka Zupančič

Ponedeljkova tekma z Norvežani bo podala zmagovalca tretje skupine.  

Norvežani so danes premagali Grenlandijo s 47-21, v prejšnjem delu pa so izgubili z Danci 22-33, Madžari 22-31, v tretjem krogu pa so premagali Argentino z 32-31. Sodeč po tem, si lahko jutri obetamo zelo izenačeno tekmo. 

Komentarji