Uroš Bregar našel novo ekipo

Včeraj je Mozzart Sport naznanil, da bo ŽRK Vojvodino prevzel slovenski strokovnjak Uroš Bregar. S tem se je izpolnila želje srbske rokometne zveze, ki je želela, da oba reprezentančna selektorja vodita enega izmed domačih klubov. Antoni Gerona prevzema beograjski Partizan, Bregar pa ženski klub iz Novega Sada.  


Bregar je pred časom zapustil Siófok, potem ko so se pri madžarskemu klubu odločili, da je potrebno zmanjšati klubski budžet. Tako je odšel cel kup igralk in trenerjev. 

Pred tekmo s Turčijo je bil Slovenec mnenja, da se morajo srbski klubi znova okrepiti, in tako bo tudi reprezentanca bolje parirala na velikih tekmovanjih. 

Uroš Bregar: “Imamo igralke, ki bodo zamenjale peterico, ki se poslavlja od reprezentance, a pot bo težka. V zadnjem času spremljam več srbskega športa. Vidim, da imata v košarki Zvezda in Partizan odlične rezultate in velike budžete. Tudi v rokometu bi potrebovali nekega sponzorja, ki bi vložil med 300.000 in 400.000 evri. Tako bi se lahko zgradil nek resen klub. Morem se zahvaliti trenerjem, ki delujejo v Srbiji. Vem v kako težkih razmerah delujejo. Potrebno bi bilo, da ima reprezentantka osem do devet treningov tedensko. Koliko jih to res ima? Da ne govorim o tem, da potrebuješ nutricioniste , kondicijskega trenerja, video analizo, psihologa, … Samo tako lahko dvignemo rokomet v Srbiji.”

Igralke Novega Sada so sezono zaključile na sedmem mestu prve srbske lige. V letošnji sezoni so ligaško in pokalno lovoriko dvignile igralke Jagodine, ki so na vrhu nasledile rokometašice Železničarja. 

VIR: Mozzar Sport

 

 

Komentarji