Norvežanke deklasirale Nemke, Srbija z izjemnim preobratom do zmage

Tretji tekmovalni dan smo videli izjemno zmago Norveške, ki je premagala Nemčijo, zmagi Romunije in Rusije, remi Špank in Švedinj ter izjemen preobrat Srbije, ki se je proti Nizozemkam vrnila iz zaostanka 7 golov.


Romunke so se po porazu, ki so ga doživele prvi dan pobrale in tokrat premagale Poljsko. Tekmo so sicer precej bolje začele Poljakinje in polčas končale s prednostjo 5 zadetkov(15-10). V drugem delu pa je hitro sledil preobrat Romunk, ki so zelo hitro izenačile. Poljska ni zmogla novega odgovora in Romunija je tekmo zanesljivo dobila z 24-28. Pri Poljakinjah je bila strelsko najbolj razpoložena Rosiakova, ki je zadela 7 krat, Labuda pa je dodala 5 golov. Za Romunijo je bila najbolj uspešna Neagu, ki je dosegla 8 golov, po 6 pa sta jih dosegle Ostase in Laslo.

Češka je tudi tokrat nudila dober odpor tekmicam, a Rusinje so bile premočne. Čehinje so sicer vodile do rezultata 8-7, potem pa je Rusija zaigrala bolje in polčas dobila z 13-15. Od takrat niso več pogledale nazaj in tekmo dobile sicer tesno, z 22-24. Za Češko je bila najbolj uspešna Jerabikova z 6 goli, za Rusijo pa so po 3 dosegle Dmitrijeva, Managarova, Samohina in Vedehina.

Norveška je tokrat spet odigrala silovito in povsem deklasirala Nemke. Norvežanke so dominirale skozi celotno srečanje in že po prvem polčasu vodile z 14-22. Nemčija hitri igri Norveške ni mogla slediti in tekmo so izgubile gladko z 23-42. Za Nemčijo sta 4 gole dosegli Smits in Bolk, za Norveško pa je Nora Mork dosegla kar 12 golov.

Srbija je na tekmi, ki bi se morala odigrati dan prej, a je bila zaradi pozitivnega testa pri Srbiji prestavljena uprizorila neverjeten preobrat. Srbkinje so po prvem polčasu zaostajale že za 6 zadetkov(15-9). Tudi na začetku drugega jim ni šlo in Nizozemke so povedle že za 7. Zdelo se je da bodo tekmo gladko dobile, vendar Srbija je pokazala karakter ter z izjemno serijo 7-0 uprizorile neverjeten preobrat in tekmo dobila z 25-29. Najbolj strelsko uspešna je bila za Srbijo Katarina Krpež Šlezak, ki je dosegla 10 golov, na drugi strani pa Snelder z 5.

Španija in Švedska sta odigrali tekmo trdih obramb, na kar nakazuje tudi končni rezultat. Tekmo so sicer bolje odprle Švedinje in povedle z 3-6. Španke pa se niso dale in hitro tekmo obrnile v svoj prid, polčas pa končale z prednostjo 13-10. Tudi v drugem delu so Španke dolgo vodile, Švedinje pa so se vendarle približale in rezultat izenačile na 18-18. Do konca tekme smo spremljali igro gol za gol, tekma pa se je končala z neodločenim izzidom 23-23. Za Španijo je 6 golov dosegla Pena, za Švedinje pa 8 Petrenova.

 

REZULTATI EP 3. TEKMOVALNI DAN

Poljska : Romunija 24:28(15:11)

Češka : Rusija 22:24(13:15)

Nemčija : Norveška 23:42(14:22)

Nizozemska : Srbija 25:29(15:9)

Španija : Švedska 23:23(13:10)

FOTO: BALKAN HANDBALL

Komentarji