Siniša Markota pred gostovanjem v Zlatorogu: “Tekma s Celjem je za nas najlažja tekma v sezoni”

V dvorano Zlatorog danes ob 17:00 prihaja RK Maribor Branik.


Do sedaj so Štajerci odigrali sedem prvenstvenih tekem, na katerih so štirikrat zmagali in na lestvici po enajstih krogih lige NLB zasedajo solidno 7. mesto. Nazadnje so v gosteh visoko premagali Ribnico (22:28), tekma prejšnjega kroga pa jim je zaradi okužb v taboru Krke odpadla. Celjani medtem s popolnim izkupičkom zmag še vedno trdno vodijo v državnem prvenstvu.

“Ni veliko časa za pripravo na tekmo z Mariborom, zato mora biti osredotočenost na najvišjem nivoju. Videli smo, da ritem tekem lahko tudi v domačem prvenstvu prinese presenečenja, zato moramo od prve do zadnje minute odigrati zbrano in odločno. Maribor je pokazal, da je dobra ekipa, visoko so v gosteh premagali Ribnico, tudi sicer pa v gosteh dosegli kar nekaj zmag in gotovo bodo želeli presenetiti tudi v Zlatorogu. Imamo nekaj težav s poškodbami, ki nam nekoliko preprečujejo rotacijo, s katero bi lažje vzdrževali svežino, saj nas do konca koledarskega leta čaka še nekaj pomembnih in težkih preizkušenj, ko jo bomo potrebovali. A ne glede na vse, gremo in moramo seveda to tekmo zmagati ter osvojiti novi točki,”  je pred srečanjem dejal domači trener Tomaž Ocvirk. 

Pripravljali smo se kot na vsako tekmo, načina dela ne spreminjamo. Tekma s Celjem je za nas najlažja tekma v sezoni. Vemo, kaj Celje pomeni v slovenskem rokometu, zato imam za ta konec tedna samo željo, da se igralci skozi vso tekmo srčno borijo, končni rezultat pa me tokrat ne zanima,” pa pred obračunom s Celjem razmišlja trener Maribora Siniša Markota.

 

Photo: RK Maribor Branik/Anamarija Valentina Dajnko

Komentarji