Norvežanke po izjemnem drugem polčasu do finalne vstopnice

Na drugem polfinalnem obračunu smo spremljali obračun med aktualnimi evropskimi prvakinjami Norvežankami ter gostiteljicami Špankami. Dvoboj dveh še neporaženih ekip, edina razlika je ta, da so Norvežanke do sedaj vknjižile en neodločen rezultat. Rokometašice Španije so na krilih domačih navijačev igrale z misijo, da izboljšajo 2. mesto iz zadnjega svetovnega prvenstva, medtem ko so igralke Norveške lovile dvojček, evropsko in svetovno prvenstvo.


Po izenačenem začetku obračuna so v 10. minuti Norvežanke začel delati razliko. Do konca 18. minute so si po delnem rezultatu 4:0 priigrale prav štiri zadetke prednosti (7:3). A domačink to ni preveč zmedlo, saj so v nadaljevanju srečanja ujeli pravi ritem in rezultati počasi začele zmanjševati. Španke pa so bolj zbran odigrale sam zaključek prvega dela igre. Rezultat so najprej znižale na dva gola (7:5) nato pa s potrpežljivo igro Norvežanke silile v napake. Njihov trud je bil poplačan, saj so do konca prvih 30. minutah rezultat uspele izenačiti in tako sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani ob izidu 11:11.

Rokometašice Norveške so si hitro na začetku drugega polčasa priigrale prednost treh zadetkov (15:12). Gostiteljice so zaostanek še uspele znižati na gol (15:14) nato pa jim je začelo zmanjkovati moči. Norvežanke so to s pridom izkoristile. Do konca 49. minute so si priigrale šest zadetkov prednosti (22:16) in tako prisilile domačega stratega v minuto odmora. Po minuti odmora so Norvežanke prednost še povišale in v 55. minuti povedla za osem golov (25:17). Tekma je bila tako že odločena. Edino vprašanje je bilo le še kakšna bo končna razlika. Španke so zaostanek nekoliko omiliti in zaostanek do konca tekme znižale na šest zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 27:21 v prid Norveške. Pri Norvežankah lahko izpostavimo veteranko, 41-letno vratarko Katrine Lunde, ki je v drugem polčasu blestela in se na koncu zaustavila pri trinajstih obrambah.

V velikem finalu nas tako čaka ponovitev finala iz zadnjega evropskega prvenstva, dvoboj med aktualnimi evropskimi in olimpijskim prvakinjami. Dvoboj, ki ga vsekakor ne gre zamuditi.

NORVEŠKA : ŠPANIJA  27:21 (11:11)
Mork 8, Brattset Dale 7; Cabral Barbosa 5, Gutierrez 3

FOTO: IHF

Komentarji