Norvežanom se po porazu proti Nemčiji v četrtfinalu nasmiha Danska

Reprezentanca Nemčije je po dveh nesrečnih porazih proti Španiji in Franciji zabeležila novo zmago, Na pomembnem obračunu v borbi za 4. mesto, ki bi v četrtfinalu pomenilo srečanje z branilci naslova Danci, so bili z rezultatom 28:23 boljši od Norvežanov. Zmago sta Nemcem prinesla predvsem vratarja Andreas Wolff in Johannes Bitter z 17 obrambami.


Tako kot na obračunu proti Špancem so imeli Norvežani ogromno težav z realizacijo, dodatno težavo pa sta jim predstavljala še nemška vratarja. Wolff je blestel v prvem polčasu, ko so Nemci ustvarjali razliko, Bitter pa je svojo reprezentanco držal na varni razdalji. Nemci so že na začetku tekme, ko so povedli z 8:3, dali vedeti v katero smer se bo tekma odvila. Ekipa Christiana Bergeja se je skozi celotno srečanje lovili nasprotnika, a vsakič, ko so se približali so Nemci s serijo štirih oziroma petih golov ponovno naredili razliko v drugem polčasu predvsem na račun  obramb Johannes Bittra.

NEMČIJA : NORVEŠKA 28:23 (14:11)

NEMAČKA: Wolff 10 obramb, Bitter 7 obramb – Gensheimer 6 (6), Golla 2, Pekeler 2, Lemke, Weinhold 2, Weber 2, Knorr, Hafner 1, Schiller 3, Kuhn 3, Kastening 5, Drux 2

NORVEŠKA: Saeveras 5 obramb, Bergerud 7 obramb – Rod 1, Reinkind 1, Gulliksen, Gullerud 1, O Sullivan 2, Bjornsen 3, Jondal 5, Overby 3, Tonnesen, Fredriksen, Myrhol, Sagosen 7

Ne Nemci , ne Norvežani pa si še niso zagotovili nastopa v četrtfinalu. Jasno je le to, da bodo v skupini A prvo mesto osvojili Francozi, drugo pa Španci. Načrte favoriziranim ekipam lahko prekriža le še Brazilija v kolikor bi premagali Nemce, Norvežani pa izgubili z Francozi. V tem primeru bi se ustvaril krog med Nemčijo, Norveško in Brazilijo v katerem bi odločala gol razlika. V kolikor Nemčija premaga Brazilijo kar je najverjetnejši scenarij, bi skupinski del zaključila na tretjem mestu, Norvežani pa na četrtem ne glede na razplet tekme proti Franciji.

SKUPINA A

1. Francija 8 točk
2. Španija 6 točk
3. Nemčija 4 točke
4. Norveška 4 točk
5. Brazilija 2 točki
6. Argentina 0 točk

Zadnji krog:

Nemčija : Brazilija
Francija : Norveška
Španija : Argentina

SKUPINA B

1. Danska 8 točk
2. Egipt 6 točk
3. Švedska 6 točk
4. Portugalska 2 točki
5. Bahrajn 2 točki
6. Japonska 0 točk

Zadnji krog:

Egipt : Bahrajn
Švedska : Danska
Portugalska : Japonska

FOTO: IHF

Komentarji