Nosan poskrbel, da je zmaga ostala v Ribnici

Nocoj ob 19. uri sta se v ŠRC Ribnica pomerila domača RD Riko Ribnica in RD Koper. Ribničani so v prvem krogu položili orožje proti Gorenju, Koprčani pa so remizirali proti Svišu.


Uvodne minute prvega polčasa so minile brez posebnosti  nobeno od moštev se ni uspelo posebej odlepiti in si zgraditi rezultatskega naskoka. Po slabih 20 minutah igre so bili gostje s Primorske tisti, ki so pričeli rahlo bežati. V 20. minuti je Andraž Kete zadel za 7-10 in Koper je pobegnil na +3. Ribničani se zaostanka niso usrašili, še več, že v 25. minuti so po hitri seriji izid znova poravnali in semafor je kazal, da je rezultat 10-10. Do polčasa si je Koper priigral minimalno prednost in tako na odmor odšel z golom prednosti (11-12).

Kmalu po vstopu v drugi del obračuna je Koper znova prevzel pobudo. Po štirih minitah igre je Adam Bratkovič goste popeljal na +3 (11-14) potem, ko je zadel s sedemmetrovke. Podobno kot v prvem polčasu se domači znova niso predali. Z zadetkom Gaja Gorenca so v 43. minuti izid poravnali na 16. Od tega trenutka dalje je tekma potekala povsem izenačeno  spremljali smo igro gol za gol. 5 minut pred koncem tekme je Gašper Hrastnik Ribnico znova popeljal do izenačenja (25-25) in čakala nas je napeta končnica. Mitja Nosan je v zadnjem napadu Ribnice zadel za 27-26 in tako poskrbel, da je dramatična končnica pripadla domačim.

Prva strelca gostiteljev sta bila s po 5 zadetki Hrastnik in Leon Ljevar. Za Koper jih je kar 8 zabil Matevž Žagar.

Komentarji