Slovenjgrajčani bodo lovili zaostanek 4 zadetkov

Slovenjgrajčani so se danes na prvi tekmi EHF European Cupa pomerili z Maccabi Rishonom in izgubli z rezultatom 31-27. Jutri bodo na povratni tekmi lovili napredovanje, ki je vsekakor mogoče.


Slovenjgrajčani, ki so bili v domači dvorani na tokratni tekmi v vlogi gostov, so tekmo bolje začeli in hitro povedli z rezultatom 4-2, po seriji zadetkov Štumpfla. Nato so se igralci Maccabija zbrali in rezultat hitro izenačili. Drugi del prvega polčasa so igralci Maccabija odigrali odlično in si priigrali prednost 4 zadetkov, v zadnjih minutah polčasa pa so Slovenjgrajčani rezultat znižali na dva zadetka zaostanka. Rezultat prvega polčasa je bil 14-12.

Maccabi je večino drugega polčasa vzdrževal prednost 3 zadetkov. V 44. minuti so Izraelci povedli s petimi zadetki prednosti, ko je zadel Hadžiomerović. A Slovenjgrajčani se niso dali in v 50. minuti preko razpoloženega Štumpfla znižali zaostanek na 2 zadetka. Nato se je spet odprlo Izraelcem, razpoložena sta bila predvsem izkušeni Atman in Karačić. Izraelci so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z rezultatom 31-27.

V ekipi Maccabija sta bila s 7 zadetki najbolj razpoložena Atman in Sidi, v ekipi Slovenj Gradca pa je 7krat zadel Uroš Štumpfl, 6 zadetkov je dodal Žan Šol. Povratna tekma bo jutri.

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji