Nov spodrsljaj Šmartnega, Radovljica do druge zmage, Črnomelj do točke proti Škofljici

Poglejmo si še dogajanje na preostalih treh tekmah 1.B lige. Radovljičani so slavili še na drugi zaporedni domači tekmi. Tokrat so bili boljši od ekipe RK Jadran Hrpelje-Kozina. Igralci Šmartna so po izpadu iz lige NLB zabeležili nov poraz. Tokrat je bila od njih boljša ekipa Grosuplja. Ekipa Črnomlja pa je na domačem parketu pripravila manjše presenečenje, vsaj na podlagi prejšnje sezone. Točko so namreč odščipnili Škofljici, četrto uvrščeni ekipi lanske sezone.


RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA  31:27 (15:10)
Debelak Ž. 12, Debelak J. 4; Muminović 10, Stančič 5

Silovit začetek domačih, ki so v 9. minuti vodili že s 5:1. Po nekaj minutah igre gol za gol so domači na polovici prvega dela igre prednosti povišali še za dodaten gol (8:3). Nato pa so se prebudili tudi gostje in se v 18. minuti približali na tri zadetke (9:6). Do zadnjih minut smo bili priča igri gol za gol. Nato pa je sledil nov nalet domače zasedbe, ki je po delnem izidu 3:0 prišla do šestih golov naskoka (15:9). Zadnji gol v prvem polčasu so dosegli igralci Jadrana in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 15:10. Primorci pa so bolje vstopili v drugi polčasi in zaostanek hitro znižali na tri gole zaostanka (16:13). Domači so imeli v drugem polčasu tekmo pod nadzorom, saj se je njihova prednost gibala med štirimi in petimi zadetki. V zadnjih 10. minut srečanja pa so vstopili s prednostjo šestih golov (26:20). Gostje so hitro zaostanek vnovič znižali na štiri zadetke. V 58. minuti pa so ta zaostanek prepolovili (29:27). Z minuto odmora je odreagiral domači strateg Goran Debelak, da bi umiril svoje varovance. To mu je uspelo, saj so se Radovljičani na koncu veselili zmage z rezultatom 31:27.

RD HERZ ŠMARTNO : RK GROSUPLJE  23:24 (11:11)
Jerina 7, Rozina 5; Klemenčič, Pernovšek in Horžen po 5

Domači so hitro povedli z 2:0. Prednost dveh zadetkov so držali vse do 17. minute, ko so Grosupeljčani ujeli rezultatski priključek in izenačili na 6:6. Do konca prvih 30. minut smo spremljali igro gol za gol z nekaj menjavami v vodstvu. Ekipi pa sta na odmor odšli rezultatsko poravnani ob dokaj nizkem izidu 11:11. Z dvema hitrima zadetkoma pa so drugi polčas odprli gostje in povedli z 11:13. V 41. minuti so Grosupeljčani povedli z 13:16 in to je bilo prvič na tekmi, da je ena izmed ekip povedla s tremi goli prednosti. Šmarčani pa se niso predali in v 47. minuti rezultat izenačili na 17:17. Znova je sledil nalet gostov, ki so vnovič prišli do prednosti treh zadetkov (17:20). Gostitelji so še enkrat več lovili priključek, a le-tega jim več ni uspelo ujeti. Ekipa Grosuplja se je tako veselila minimalne zmage z rezultatom 23:24.

RK ČRNOMELJ : ŠRD ŠKOFLJICA  30:30 (16:13)
Muhič 11, Emeršič 5; Rot Juš 9, Regner in Rot Jon po 5

Že začetek tekme je dal slutiti, da se nam obeta izjemno izenačen obračun. Prvih 15. minut smo spremljali zgolj menjanje v vodstvu med obema ekipama. V 18. minuti pa so s tremi goli prednosti (10:7) povedli domači rokometaši. Gostje so se v 25. minuti približali na gol zaostanka (13:12), a so bili v zaključku prvega dela igre bolj zbrani Črnomeljčani in na odmor odšli s prednostjo treh golov (16:13). Po delnem izidu 0:4 so gostje ena začetku drugega polčasa povedli s 16:17. Znova pa smo bili priča igri gol za gol z veliko menjavanja v vodstvu. Rokometaši Škofljice so dvakrat sicer povedli z dvema zadetkoma prednosti, a to ni bilo dovolj, da bi si priigrali kakšno udobno prednost. Gostje so v 57. minuti ostali brez najboljšega strelca ekipa, Juša Rota, ki je prejel rdeči karton. Tekma pa se je verjetno končala najbolj pošteno in sicer z delitvijo točk ob rezultatu 30:30.

PARI 3. KROGA:

RK GROSUPLJE : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD HERZ ŠMARTNO
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA
RK DOL TKI HRASTNIK : ŠD MOKERC-KIG
MRK LJUBLJANA : RK VELIKA NEDELJA
RD BUTAN PLIN IZOLA : ŠRD ŠKOFLJICA
RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA

FOTO: RK Radovljica

Komentarji