Ljubljana in Ig do gladkih zmag, tekma med Gorišnico in Izolo prestavljena

Pregled prvih treh oziroma tokrat samo dveh tekem bomo začeli na tekmah, ki sta se končali z najvišjo razliko. Ljubljančani so že v prvem polčasu razrešili dvome o zmagovalcu na gostovanju pri Sevnici. Ižanci so na domačem parketu z osmimi zadetki premagali Železnike, a so se morali za zmago pošteno potruditi. Tekma med Gorišnico in Izolo je bila prestavljena.


RK SEVNICA : MRK LJUBLJANA  21:34 (6:18)
Kozole in Mrgole po 6; Brulec 10, Lukman J. 7

Že v petek sta svojo tekmo odigrali ekipi RK Sevnica in MRK Ljubljana. Ljubljančani so dali že od začetka vedeti, da jih zanimata zgolj novi dve točki. V 10. minuti so namreč vodili že z 1:5. Po minuti odmora, ki jo je vzel domači strateg Ivan Čop, so gostje še vedno nadaljevali z visokim tempom. V 15. minuti so vodili že z 1:9. Do konca prvega polčasa so rokometaši iz prestolnice prednost le še povečali, na odmor odšli s prednostjo dvanajstih zadetkov (6:18) in tako naredili ogromen korak proti novi zmagi. Sevničani so v drugem polčasu zaigrali bolje, se približali tudi na osem golov zaostanka (14:22), a zaostanek iz prvega dela je bil prevelik. Ljubljančani pa so po nekoliko slabšem začetku drugega polčasa znova zaigrali kot znajo in se na koncu veselili suverene zmage z rezultatom 21:34.

ŠD MOKERC-KIG : RD ALPLES ŽELEZNIKI  33:25 (15:11)
Balažic 7, Tanko 6; Pokorn 9, Mirčevski 8

Ižanci so tekmo dobro odprli in si do 10. minute priigrali tri gole prednosti (6:3). Z minuto odmora je moral odreagirati gostujoči strateg, Marko Berce.  Takoj po minuti odmora so domači prednosti povišali še za dodaten gol (7:3). Do konca prvega polčasa smo več ali manj spremljali igro gol za gol. Gostitelji so 22. minuti sicer povedli s petimi zadetki prednosti (12:7), a rokometaši Železnikov niso dovolili, da bi se prednost domačih še povečala. Ekipi sta tako v skladu s prvim polčasom na odmor odšli ob razliki štirih zadetkov (15:11). Gostje pa so odlično odprli drugi polčas in se zaostanek iz prvega polčasa hitro prepolovili (15:13). Domači so hitro znova prišli na štiri gole prednosti (18:14), a so igralci Železnikov še enkrat več zaostanek znižali na le dva zadetka (20:18). Po minuti odmora je moral seči domači trener Bratislav Stojmenović. Njegovi varovanci pa so potem le zaigrali nekoliko bolje in v 48. minuti povedli s šestimi zadetki prednosti (25:19). Gostje se niso predali in v 53. minuti znova znižali na tri zadetke (26:23). To pa je ekipi Železnikov pobralo preveč moči. V zaključku so se Ižanci brez težav oddaljili in se na koncu veselili na prvi pogled suveren zmage z rezultatom 33:25.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RD BUTAN PLIN IZOLA

Še ena tekma bi morala biti odigrana v petek. Ekipa RD Moškanjci Gorišnica bi morala pred domačimi navijači gostiti zasedbo RD Butan plin Izola, a je bila tekma zaradi višje sile odpovedana kot so sporočili iz tabora Gorišnice.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK VELIKA NEDELJA  32:33 (20:17)

Kot smo že poročali pa je bila tekma med RK Dol TKI Hrastnik in RK Velika Nedelja odigrana že v sredo. Zmage so se z zadetkom po koncu 60. minuti veselili gostje. Več o tekmi si lahko preberete TUKAJ!

PARI 3. KROGA:

RK GROSUPLJE : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD HERZ ŠMARTNO
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA
RK DOL TKI HRASTNIK : ŠD MOKERC-KIG
MRK LJUBLJANA : RK VELIKA NEDELJA
RD BUTAN PLIN IZOLA : ŠRD ŠKOFLJICA
RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA

FOTO: ŠD Mokerc KIG

Komentarji