Novi odštevalnik do začetka EP tudi v Ljubljani

ana gros

Le še 197 dni nas loči do začetka največjega športnega dogodka za ženske v Sloveniji. 


Drugo slovensko prizorišče, ki bo gostilo Women’s EHF Euro 2022, je Ljubljana, ki pa je danes dobila poseben odštevalnik. V Celju pa je bil odštevalnik odkrit na prav poseben dan, dan žena. 

 

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: »Šport je fantastičen ambasador ugleda naše države in povezovalec vseh delov družbe. Izredno smo bili veseli, ko nam je evropska rokometna zveza skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo dodelila organizacijo največjega športnega dogodka za ženske v zgodovini Slovenije. Ko smo razmišljali o tem, kako bi lahko ta dogodek napravili poseben, smo v ospredje, poleg rokometa, postavili dve zadevi – trajnostni razvoj in opolnomočenje žensk in to ne le v športu, temveč nasploh. K sodelovanju smo povabili 17 žensk, ki vsaka na svojem področju orje ledino, žanje uspehe in kreira boljši svet.”

Na odštevalniku je kapetanka ženske izbrane vrste Ana Gros, ki je dejala: “Z reprezentančnimi kolegicami so izjemno vesele, da bodo imele priložnost tekmovati pred domačimi navijači, zato prvenstvo že nestrpno pričakujejo. »Šele s takšnimi dogodki, kot je ta, se začnemo zavedati, da nas prvenstvo čaka na domačih tleh. Tega se zelo veselimo. Vemo, da bo na tribunah veliko slovenskih navijačev, in obljubljamo, da bomo dale vse od sebe. Na evropskih prvenstvih ni lahkih tekmecev, zato težko rečem, koga bi si želela v skupinskem delu. Za vidnejši rezultat pa bomo tako ali tako morale premagati kogarkoli. Osredotočili se bomo predvsem nase, da pokažemo dobro igro in pravo energijo, ne glede na to, kdo stoji nasproti. Če se nam vse poklopi, bo prišel tudi rezultat.”

 

Mestna občina Ljubljana je na štiri lokacije dodala tudi 28 semaforjev z žensko silhueto, ki ponazarjajo opolnomočenje žensk. 

 

FOTO: Aleš Cipot/playwithheart.eu

Komentarji