Črnogorke v drugem polčasu do zmage v Stožicah

Pred člansko izbrano vrsto Slovenije je bile četrta tekma skupinskega dela EHF Evropskega pokala. V Areni Stožice so gostile ekipo Črne gore. Po štirih tekmah so Slovenke pri dveh zmagah (Severna Makedonija) in dveh porazih (Norveška). Skupine kjer ekipe, ki so že uvrščene na letošnje evropsko prvenstvo preizkušajo svojo pripravljenost. Slovenija, Črna gora in Severna Makedonija so na prvenstvo že uvrščeno kot gostiteljice, Norvežanke pa kot aktualne evropske prvakinje.


Reprezentantke Slovenije so bolje odprle tekmo in hitro povedle z 2:0.ob koncu 10. minute povedle s tremi goli prednosti (5:2). Nekaj minut so Slovenke držale prednost treh zadetkov, nato pa so v 15. minuti Črnogorke rezultat izenačile na 7:7. Nobena izmed reprezentanc ni našla načina kako se odlepiti tekmicam. Ekipi sta do konca prvega polčasa igrali igro gol za gol. V zadnji sekundi pa je imela Tija Gomilar Zickero priložnost, da reprezentanci Slovenije pred odmora priigra dva gola prednosti, a je bila uspešnejša vratarka Črne gore Marta Batinović. Slovenke so tako na odmor odšle z minimalno prednostjo enega zadetka (12:11).

Po igri gol za gol od samega začetka drugega dela igre so  Črnogorke v 40. minuti povedle s 17:19. Takoj je moral po minuti odmora seči slovenski selektor Dragan Adžić. Slovenke pa so se ekspresno po golu Nine Zulić vrnile in ob koncu 41. minute izenačile na 19:19. A gostje niso dolgo rabile, da so znova povedle z dvema goloma prednosti. To se ej zgodilo ob vstopu v 45. minuto, ko so po zadetku Erne Ramusović povedle z 20:22. Slovenke so lovile priključek, a jim ga ni uspelo ujeti. Je pa zato Črnogorkam v 48. minuti prednost uspelo povečati še za dodaten gol (23:26). Po vodstvu Črnogork z 26:30 v 55. minuti je moral po novi minuti odmora seči strateg Adžič. A to ni pomagalo njegovim varovankam, ki nocoj niso bile na pravem nivoju. Na koncu se je reprezentanca Črne gore veselila zmage z rezultatom 28:33.

Pri Slovenkah je bila daleč najučinkovitejša Ana Gros z 10 goli, pri Črnogorkah je bila z 9 zadetki najnatančnejša Jovanka Radičevič. Pri gostjah pa je blestela tudi vratarka Marta Batinović, ki je 12 obrambam dodala tudi 2 gola.

SLOVENIJA : ČRNA GORA  28:33 (12:11)
Gros 10, Mavsar in Ljepoja po 4; Radičević 9, Grbić 8

Komentarji