Napovednik 23. kroga 1.B lige

Po reprezentančnem premoru se na rokometna igrišča s 23. krogom vračajo rokometaši v 1.B ligi. Nocoj nas na Škofljici čaka sosedski derbi med ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak in ŠD Mokerc KIG. V soboto bomo spremljali derbi sredine lestvice med sedmo uvrščenim Dolom in deseto uvrščeno Gorišnico. Ta vikend pa je na sporedu še ena tekma in sicer zadnji Črnomelj gosti ekipo novomeške Krke. Še ena preostala tekma in sicer med RK Sevnica in RD Alples Železniki pa naj bi bila odigrana 14. maja. Ekipi RK Krško in RK Frankstahl Radovljica sta svojo tekmo odigrali že prejšnji vikend na kateri so brez težav z rezultatom 46:28 slavili Krčani. Ekipi RD Butan plin Izola in RK Grosuplje sta v tem krogu prosti.


ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : ŠD MOKERC KIG

Najbolj zanimivo tekmo kroga zagotovo pričakujemo na Škofljici. Tam namreč gostuje ekipa Iga. Torej sosedski derbi, ki nas še nikoli ni pustili ravnodušnih. Škofljica trenutno zaseda 4. mesto na prvenstveni razpredelnici z realnimi možnosti tudi še v boju za 3. mesto, medtem ko, so rokometaši Mokerca na 6. mestu in jih čaka srdit boj za končno 5. mesto. Prvo tekmo so z rezultatom 27:23 dobili Ižanci. Tekma se nocoj prične ob 19:00.

Jon Rot, rokometaš ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak:
“Ižanske tekme so vedno bile in vedno bodo zanimive. Ostajamo jim dolžniki s prve tekme na Igu, kjer so odločale predvsem napake v obrambi, žal v njihovo korist. Nocoj se bomo z ekipo potrudili in poizkusili pokazati čim boljšo igro, da bodo točke ostale na Škofljici.”

Luka Štukelj, rokometaš ŠD Mokerc KIG:
“Pred nami je sosedski derbi na Škofljici. Takšne tekme vedno napolnijo dvorano in imajo poseben pomen. Naša naloga je pokazati pravi obraz ter borbo na parketu in iztržiti pozitiven rezultat.”

RK DOL TKI HRASTNIK : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA

Še ena v nizu zanimivih tekem, ki jo pričakujemo bo med ekipama RK Dol TKI Hrastnik in RD Moškanjci-Gorišnica. Sedmo in deseta uvrščena ekipa lige z 15. oziroma 11. točkami. Rokometaši Gorišnice so sicer v nizu petih zaporednih porazov, tako se na gostovanje odpravljajo po prekinitev tega niza. Zadnjih pet tekem pa najboljše statistike nimajo niti igralci Dola, saj so pri dveh zmagah in treh porazih. Na prvi tekmo so z rezultatom 27:24 slavili igralci Gorišnice. Tekma se v soboto prične ob 19:00.

RK ČRNOMELJ : MRK KRKA

Pri zadnje uvrščeni ekipi Črnomlja gostuje trenutno drugo uvrščena Krka. Črnomeljčanom se kot vse kaže obeta zadnje mesto ob koncu prvenstva, a bodo zaradi izstopa Rudarja in Brežic iz lige vseeno obstali. Na drugi strani pa se ekipa novomeške Krke še vedno bori za končno prvo mesto.  S tremi tekmami manj za vodilnimi Krčani zaostajajo za 6 točk. Do konca prvenstva nas tako čaka še zanimiv boj v borbi za naslov prvaka 1.B lige. Tekma v Novem mestu se je končala s suvereno zmago Krke ob rezultatu 33:18. Tekma se v soboto začne ob 19:00.

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji