Sokolič nadaljuje rokometno pot v Velenju

Poleg Jovičića, Taletovića, Verdinka in Pajta je pogodbo podaljšal tudi šestindvajsetletni Tilen Sokolič. 


Sokolič se je Velenjčanom pridružil v začetku sezone 2020/21, pred prihodom pa je bil član Kopra. Bil je član kadetske reprezentance, ki je leta 2014 na olimpijskih igrah na Kitajskem osvojila zlato medaljo, naslednje leto pa je na SP do 19 let v Rusiji osvojil srebrno medaljo. Na svetovnem prvenstvu je bil izbran tudi za najboljše levo krilo na svetu. Konec leta 2021 je dobil tudi vpoklic v člansko reprezentanco, za katero je letos januarja nastopal na EP. 

 

Tilen Sokolič, o podaljšanju: “Zelo sem zadovoljen, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. Rad bi se zahvalil za izkazano zaupanje, tako s strani vodstva kluba kot tudi trenerskega štaba. Veselim se, da bomo tudi v naslednjih dveh sezonah še naprej dobro delali, trenirali in dosegali zadane cilje. Tukaj se počutim odlično in verjamem, da bomo s soigralci uspešno zaključili sezono in to nadaljevali v naslednjih.”

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: “Mislim, da smo s podpisom nove pogodbe s Tilnom ponovno pokazali, da ambiciozno vstopamo v obdobje po sezoni 2021/22. Večina ekipe tako ostaja skupaj. Fantje si to zaupanje, glede na prikazano v zadnjih dveh sezonah, zagotovo zaslužijo. Delo na dolgi rok in konstantnost sta se v preteklosti pokazala za pravilno odločitev. Tilen je bil v preteklih dveh sezonah zelo pomemben igralec za naš klub. S svojo vsestranskostjo nam prinaša širino in raznovrstnost. Vsi skupaj smo zelo veseli, da bo dres našega kluba nosil tudi v prihodnje.”

 

FOTO: Jan Gregorc

Komentarji