Novi točki za Ljubljančane

Potekal je otvoritveni boj 8. kroga lige NLB, kjer sta se pomerili ekipi RK Jeruzalem Ormož in ljubljanski RD LL Grosist Slovan. Tekmo so za nekaj minut bolje odigrali Ormožani, kasneje pa so povedli Ljubljančani. Diktirali so tempo vse do konca boja in tako prišli do novih točk. 


Za uvodni zadetek tekme v 2. minuti, prvo in edino vodstvo domače ekipe tega tekmovanja, je zaslužen domačin Teo Šulek.  Dvajset minut prvega polčasa sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni, tempo pa so vodili rokometaši ekipe RD LL Grosist Slovan. Kasneje so rdeči že imeli 3 zadetke naskoka in v takšnem vodstvu tudi končali prvo polovico obračuna (10-13). Tudi v drugem delu tekme je prvi gol pripadal domačemu igralcu, Niku Čiroviću. V nadaljevanju so gostujoči še povečali prednost in jo držali skozi celotno igro. Zaključni strel je pripadal ljubljanskemu desnemu krilu Aleksu Tufegdžiću. S prednostjo petih golov so Slovani prišli do nove zmage in dveh točk (27 – 33). 

Največ golov tega obračuna je zadel levi zunanji igralec zmagovalne ekipe Robert Sankovič (9). Pri domačinih pa je imel največ zadetkov desnokrilni igralec Gal Cirar (8).

FOTO: Nina Blagovič

Komentarji