Začetek nadaljevanja v Skopju

Včeraj so Slovenke v Ljubljani zmagovito otvorile tekmovanje v nadaljevalnih skupinah Evropskega prvenstva, danes bodo to storili še v Skopju. Na sporedu sta obračuna med Nizozemsko in Nemčijo ter Romunijo in Španijo. 


Na prvi tekmi dneva se bosta na parketu srečali reprezentanci Nemčije in Nizozemske. Nemke bodo iskale svoje prve točke v tem delu tekmovanja, Nizozemke pa bodo skušale popraviti vtis po porazu s Francijo.  Ti dve izbrani vrsti sta se na EHF EURO pomerili že šestkrat. Obe ekipi sta zabeležili po 3 zmage in 3 poraze.  Na zadnje sta se izbrani vrsti pomerili na kvalifikacijah za EHF EURO 2022. Obe tekmi je takrat dobila Nizozemska (31:25 in 30:29). Nemška reprezentantka Alina Grijseels je trenutno najboljša strelka tekmovanja z 21 zadetki.

Na večerni tekmi si bosta nasproti stali reprezentanci Romunije in Španije. Romunke so v drugi del pripotovale brez točk, Španke so dosegle zmago proti Nemčiji.  Na tekmah Evropskega prvenstva sta se ekipi pomerili že sedemkrat. Igralke iz Iberskega polotoka so uspele svoje nasprotnice nadigrati le enkrat. Čeprav je zgodovina na strani Romunk, pa trenutna rezultatska lestvica govori drugače. Vsekakor se obeta se zanimiva tekma. 

 

Lestvica druge nadaljevalne skupine:

  1. Francija (4 točke)
  2. Črna Gora (4 točke)
  3. Nizozemska (2 točki)
  4. Španija (2 točki)
  5. Nemčija (0 točk)
  6. Romunija (0 točk)

 

 

 

Komentarji