Novomeščani klonili v domači dvorani; Celjani nadigrali Dolane

Odigrani sta bili še dve tekmi 7. kroga 1. NLB lige. Dolani so gostili ekipo Celja Pivovarne Laško, v novomeško dvorano Marof pa so pripotovali rokometaši Urbanscape Loke. Dolani so do sedaj vknjižili zgolj eno zmago, vendar pa je tudi v včerajšnjem dvoboju zmagovalec nekako že bil znan še pred sodnikovim žvižgom. Celjani so v sredo odigrali zaostalo tekmo 1. kroga, ko so se v Areni Bonifika kar namučili, da so iztržili dve točki. Novomeščani pa so v prejšnjem krogu v gosteh nadigrali Ormožane, medtem ko so Škofjeločani v domači dvorani morali priznati premoč Ribničanov.


MRK KRKA : RD URBANSCAPE LOKA

Tekmo v novomeški dvorani Marof so odlično odprli gostujoči rokometaši. Že v 6.minuti tekme so uspeli povesti za 3 zadetke, za 0 : 3 je zadel Andrej Bergant. Vendar pa so se Novomeščani hitro zbrali in v 10.minuti tekme, ob zadetku Jerneja Papeža, uspeli približati na zgolj zadetek zaostanka, 4 : 5. Vendar pa Škofjeločani niso popustili. V obrambi so zaigrali agresivno, v napadu so zadevali brez problemov. Novomeška obramba ni mogla zaustaviti hitre igre Škofjeločanov, zato se je le-tem v 17.minuti tekme uspelo oddaljiti že za 5 zadetkov. Za 6 : 11 je zadel Andrej Bergant. Do konca prvega polčasa so Novomeščani svoj zaostanek uspeli še nekoliko znižati, ampak zgolj na 3 zadetke. Ob polčasu je bil rezultat 13 : 16.

V drugi polčas so domači rokometaši stopili nekoliko bolj zbrano. Na zadetek zaostanka so se gostom uspeli približati v 39.minuti tekme, ko je za 17 : 18 zadel Luka Florjančič. Nadaljevala se je nekoliko izenačena igra, ekipi sta si izmenjavali zadetke. V 50.minuti tekme so Novomeščani uspeli izenačiti, za 22 : 22 je zadel Kristjan Pršina. Domači so se nekoliko zbrali in z željo po novih dveh točkah nadaljevali igro. Vendar pa so tudi tokrat bili Škofjeločani bolj zbrani in natančnejši. V Marofu so tako slavili gostje, rezultat je bil 24 : 26.

Pri domačih so bili s 6 zadetki najbolj natančni Leon Rašo, Kristjan Pršina in Luka Florjančič. Pri gostih pa se s prav tako 6 zadetki lahko pohvali Andrej Bergant.

Po reprezentančnem odmoru Novomeščani gostijo Dobovčane, Škofjeločani pa velenjske ose.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

V Dolanki večjih presenečenj nismo videli. Celjani so popolnoma zagospodarili na igrišču in že v 7.minuti povedli za 4 zadetke, za 2 : 6 je zadel Draško Nenadić. Vendar pa so Celjani nadaljevali s svojo igro in popolnoma nadigrali domače igralce. Dolani so se nekako še poskušali upirati, ampak žal se je pokazala moč in izkušenost gostujočih rokometašev. Na odmor so s prednostjo 9 zadetkov odšli gostje, 9 : 18.

V drugem polčasu smo videli podobno sliko prvega. Gostje so popolnoma nadigrali domače rokometaše in prednost prvega polčasa se je samo še poviševala. Žal tokrat Dolani niso oz. niso mogli pokazati svoje prave igre. Gostje so bili enostavno premočni. Končni rezultat v Dolanki je bil 23 : 40 za Celjane.

Po reprezentančne odmoru bodo Dolani gostili ekipo mariborskega Branika, Celjani pa odhajajo na gostovanje k SVIŠu Ivančna Gorica.

 

MRK Krka : RD Urbanscape Loka 24 : 26 (13 : 16)

MRK Krka: Rašo L. 6, Bevec, Didovič 2, Pršina 6, Tomić, Irman 1, Jakše, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 3(1), Kukman, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič 6

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: /

7-metrovke: 1(2)

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 3, Šibanc 2(1), Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 5(1), Juričan, Pipp, Bergant 6, Jesenko 4, Bogdanič-Jenko 4, Pogačar, Plestenjak, Klemenčič 2, Dobaj, Marinović

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 2(3)

 

RK Dol TKI Hrastnik : RK Celje Pivovarna Laško 23 : 40 (9 : 18)

RK Dol TKI Hratsnik: Seme, Brilej 1, Ajdari 6(2), Grušovnik 7, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Nunčič, Koprivc 6(1), Rkman

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: /

7-metrovke: 3(3)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 8(5), Jurečič 3, Malus 1, Kljun, Košec 2, Razgor 7, Ovniček 2, Nenadić 4, Pajntar, Accambray 3, Ferlin, Kodrin 5, Horžen 1, Anic 3, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji