Aleksander Polak po tekmi s Koprom: “Razlika ni realna”

Koprčani so v domači dvorani gostili ekipo SVIŠ-a iz Ivančne Gorice in prišli do prve letošnje zmage na domačem igrišču. Končni rezultat je bil 30:20 (14:9).


Po kar nekaj časa so Koprčani v domači dvorani zopet izgledali kot prava ekipa, kot ekipa, ki si zasluži biti v vrhu slovenskega rokometa in ne na dnu, kot je sedaj. Odkar je ekipo prevzel Uroš Rapotec, stvari v Kopru funkcionirajo dosti bolje, kar je po tekmi potrdil tudi Adam Bratkovič, ki je rekel:Drugi polčas smo začeli nekoliko zmedeno, ampak nas je potem trener z minuto odmora zbistril. V drugem delu drugega polčasa smo pokazali, zakaj smo bili v domači dvorani vedno nepremagljivi.”

8. krog 1. NLB lige:

RK Jeruzalem Ormož – RD Koper (sobota, 3. 11. 2018, 19:00)
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RK Celje Pivovarna Laško (sobota, 3. 11. 2018, 19:00)

Na drugi strani so sicer Kopru stali lanski prvobeligaši, ki pa so v letošnji sezoni že kar nekajkrat pokazali zobe tekmecem v elitni slovenski ligi. Trenerju SVIŠ-a Aleksandru Polaku se je poznala odsotnost nekaterih igralcev: “Danes smo v Koper prišli zelo oslabljeni, manjkali so nam namreč štirje igralci. V ključnih trenutkih se je to poznalo, saj smo kondicijsko padli. Določeni fantje so namreč igrali po 60 minut in dogajale so se napake, ki so bile verjetno posledica utrujenosti,” je dejal strateg Ivančanov po tekmi, ki pa se zaveda, da “vsekakor to ne sme biti izgovor, saj so bile napake pri zaključkih in podajah. To se nam ne sme dogajati, sploh, če želimo osvajati točke. Po drugi strani smo videli željo po zmagi in borbenosti. Fantom nimam kaj očitati. Hudo jim je, tudi meni je, saj razlika desetih golov ni realna.”

 

FOTO: Matia Ščukovt / RD Koper

Komentarji