Novomeščani skoraj ogrozili Celjane

Danes je bila odigrana že prva tekma 10.kroga 1.NLB lige za moške. V športni dvorani Marof sta se pomerila domača Krka in gostje iz Celja. Novomeščani so po razburljivih 60.minutah tekme v prejšnjem krogu morali priznati premoč Koprčanov, Celjani pa so brez težav ugnali nasprotnika. Vsekakor smo lahko v Marofu pričakovali trd in napet dvoboj za novi dve točki.


Tekmo v Marofu so odlično začeli gostje in že v 9.minuti tekme, ob zadetku Williama Accambreya, povedli za 5, 3 : 8. Domači trener Mirko Skoko je bil primoran vzeti minuto odmora ter preprečiti katastrofo, ki bi se lahko nadaljevala. Novomeščani so trenerjeva navodila dobro poslušali in že v naslednjih minutah tekme poskušali svoj zaostanek znižati. Žal je bil najmanjši zaostanek zgolj za 3 zadetke. V 12.minuti je za 6 : 9 zadel Jernej Papež. Vendar pa je na igrišču prevladovala celjska igra. Gostje so se še naprej poigravali z domačini in na odmor odšli s 5 zadetki prednosti. 13 : 18.

V začetku drugega polčasa je prevladovala boljša igra gostujoče ekipe. Nato pa so se Novomeščani končno zbudili in 47.minuti tekme prišli na zgolj zadetek zaostanka. Za 22 : 23 je zadel David Didovič. V naslednjih minutah so gostje, po delnem izzidu 0 : 3, ponovno povedli za tri zadetke. Za 22 : 26 je zadel David Razgor. Tekma je bila praktično že odločena, vendar pa so domači svoj zaostanek še poskušali znižati. Po dveh zaporednih zadetkih Kristjana Pršine je bil na koncu njihov zaostanek le skormna dva zadetka, 28 : 30.

Pri domačih je bil s 7 zadetki najbolj natančen Luka Florjančič, pri gostih pa je bil s 6 zadetki najuspešnejši William Accambray, s 5 pa se lahko pohvali Tilen Kodrin.

Celjane v nedeljo čaka povratna tekma lige prvakov proti PPD Zagrebu, nato pa se bodo v 11.krogu državnega prvenstva pomerili proti MRD Dobovi. Novomeščani pa imajo zdaj dobrih deset dni časa, da se pripravijo na gostovanje pri mariborskem Braniku.

 

MRK Krka : RK Celje Pivovarna Laško 28 : 30 (13 : 18)

MRK Krka: Rašo L. 3, Bevec, Didovič 5, Okleščen 1, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 4(1), Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 3, Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 7(4)

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(6)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 4, Malus, Kljun, Košec, Razgor 2, Ovniček 3, Šarac, Nenadić 2, Pajntar, Accambray 6(4), Ferlin, Kodrin 5, Horžen 4, Anic 1, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 4(4)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji