Velenjčani premočni za Dolane

Zaradi obveznosti, ki jih imajo rokometaši Velenja v pokalu EHF, je bila tekma med velenjskimi osami in Dolani odigrana že danes. Dolani sicer svojo igro zelo izboljšujejo, ampak ali so dovolj močni, da bi se lahko uprli tudi najboljšim? V prejšnjem krogu so sicer izgubili proti prvouvrščeni Ribnici, ampak so pokazali odličen in borben rokomet. Velenjčane pa so v domači Rdeči dvorani v prejšnjem krogu presenetili rokometaši trebanjskega Trima. Zadovoljiti so se morali zgolj s točko, verjamem pa, da bodo danes poskušali popraviti ta grenak priokus prejšnje tekme.


Tekmo so odlično odprli gostje in že v 4.minuti povedli za 3 zadetke. Za 0 : 3 je zadel David Matanovič. Svojo prednost so do 8.minute še povečali še na 5 zadetkov, vendar pa so se domači rokometaši, po minuti odmora na zahtevo domačega trenerja, hitro pobrali in svoj zaostanek do 10. minute zmanjšali na 2 zadetka. Za 4 : 6 je zadel Gregor Klepej. Nadaljevala se je izenačena igra gol za gol, na odmor pa so s prednostjo 4 zadetkov odšli gostujoči rokometaši, 12 : 16.

V drugem polčasu pa so nadzor nad samo igro popolnoma prevzeli gostje. V 42.minuti tekme je bil zaostanek Dolanov že 10 zadetkov, le nekaj minut kasneje pa se je le-ta povišal na 12, kar je bila tudi najvišja prednost velenjske ekipe na tekmi. Vratarja obeh ekip danes nista bila razpoložena, saj so se mreže na obeh straneh kar polnile in polnile. Dolani so z borbeno igro svoj zaostanek poskušali še znižati, ampak so vseeno na koncu morali priznati popolno premoč velenjskih os. Končni rezultat v Dolanki je bil 24 : 33.

Pri domačih je bil s 6 zadetki najuspešnejši Gregor Klepej, pri gostih pa je domačo mrežo kar 12-krat zatresel Matic Verdinek.

Velenjčane v nedeljo čaka tekma 3.kroga kvalifikacij pokala EHF proti Fraikin Granollers, nato pa v 11.krogu državnega prvenstva gostijo ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. Dolani pa imajo sedaj dobrih deset dni časa za hiter počitek in regeneracijo ter pripravo na gostovanje pri trebnajskemu Trimu.

 

RK Dol TKI Hrastnik : RK Gorenje Velenje 24 : 33 (12 : 16)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 4, Klepej 6(2), Ajdari 3, Grušovnik 1, Pintar, Bauerheim 1, Gospodarič, Hribšek 1, Ramič 2, Ribič 2, Simončič 1, Nunčič, Cigler 1, Koprivc 2

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(3)

RK Gorenje Velenje: Mazej 2, Haseljić 2, Tajnik 4(1), Matanović 2, Logar, Levc, Stojnič 3, Vujović, Miklavčič 3, Banfro 2, Verdinek 12(4), Taletovič, Šiško, Kavčič M., Kavčič A.2, Kete 1

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(6)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Gorenje Velenje

 

Komentarji