Tilen Sokolič: ”Zavdamo se, da igramo v gosteh, tekma bo težka in napeta vse do konca”

Po štirih zaporednih zmagah Koprčane v soboto, 17.11., čaka gostovanje pri Moškem rokometnem društvu Dobova. Po slabšem začetku sezone so Koprčani ob menjavi trenerja popolnoma dvignili in spremenili nivo igre. Začeli so nizati zmage, z zadnjo, proti novomeški Krki, pa se jim je tudi uspelo povzpeti med najboljših šest.


Koprčani so sezoni začeli z nespremenjeno ekipo. Kot smo že pisali je koprsko izbrano vrsto okrepil le vratar Mirza Haseljićvečje spremembe pa smo bili deležni na trenerski poziciji, ki pa žal ni trajala dolgo. Po katastrofalnem začetku sezone se je koprska uprava odločila, da naredi temu konec. Petra Mičovića je zamenjal dolgoletni član kluba, levokrilni igralec, Il Capitano, Uroš Rapotec. Menjava je 100% obrodila sadove. Ekipa je začela nizati zmage ter že posega po višjih mestih na lestvici.

V soboto pa Koprčane čaka gostovanje v Dobovi. Ekipi sta se pred letošnjo sezono že srečali, in sicer na memorialnem turnirju v Dobovi, kjer so ponovno slavili Koprčani (več o turnirju si lahko preberete tukaj).

Vendar pa Koprčani v Dobovo tudi tokrat odhajajo optimistično, kot je tudi pred samim odhodom dejal Tilen Sokolič: “Proti Dobovi, tako kot na vsaki tekmi, pričakujemo, da bomo osvojili 2 točki. Zavedamo se, da igramo v gosteh in bo tekma težka in napeta do samega konca. Če bomo ohranili borbo in zavzetost, kot smo jo prikazali na zadnjih tekmah, bo zmaga dosegljiva. Na ekipo Dobove se pripravljamo kot na vsako tekmo. Pogledali si bomo njihove posnetke, izpostavili nekatere stvari, ki jih izvajajo dobro. Delali bomo na tem, da njihove dobre stvari ubranimo in izkoristimo nekatere pomanjkljivosti.”

Po tiho pa se Sokolič že spogleduje s končnico za prvaka: “V zadnjem obdobju smo v dobri formi. Žene nas želja po točkah in mestih, ki vodijo v končnico. Prvenstvo smo nekoliko slabše začeli in imamo še veliko za postoriti, da dokažemo, da spadamo na najvišja mesta v Sloveniji. Zavedamo se, da nas v nadaljevanju čakajo težke tekme, a zaenkrat se osredotočamo le na tekmo z Dobovo. Najprej moramo uspešno prestati preizkus pri njih, nato pa sledijo priprave na naslednje nasprotnike. To so tekme, ki smo jih na začetku prvenstva izgubljali in naša priložnost za dokazovanje, da na tistih tekmah nismo pokazali pravega obraza.”

Vsekakor lahko v Dobovi pričakujemo trd boj in borben rokomet. Koprčani zmago nujno potrebujejo, Dobovčani pa so v domači dvorani zelo težek nasprotnik.

MRD Dobova : RD Koper

sobota, 17.11., ob 19.uri

 

Pripravila: M.Fišter

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

 

Komentarji