Krimovke v Nemčijo po dodatno točko za glavni del

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je še zadnja tekma skupinskega dela evropske Lige prvakinj. Čaka jih gostovanje pri nemših prvakinjah, rokometašicah Thüringerja, ki je še vedno v igri za napredovanje v glavni del tekmovanja. Krimovke bi v primeru zmage v nadaljevanje tekmovanja odnesle tri točke, zagotovljeni imajo vsaj dve.


Za ljubljanskimi rokometašicami sta dve zaporedni tekmi državnega prvenstva, kjer s polnim izkupičkom kraljujejo na vrhu lestvice. Glavni del elitnega evropskega tekmovanja so si zagotovile že po četrtem kolu, v Nemčiji lahko tako zaigrajo pod precej manjšim tekmovalnim pritiskom. Na druženju z novinarji je glavni trener Uroš Bregar znova opozoril na težave, ki jih ima zaradi poškodb številnih nosik igre, a slika se tudi na tem področju izboljšuje. V kadru bo tako znova tudi Tamara Mavsar, ki je manjkala na tekmi proti madžarskemu Györiju.

Zadnja tekma skupinskega dela se bo za Krimove rokometašice začela v soboto, 17. novembra, ob 15.30. Na pot se bodo odpravile že sredi noči na petek, priprava na tekmo bo tako nekoliko daljša. Prenos tekme bo tokrat na Šport TV 1, v radijski eter jo bodo pospremili na Valu 202.

SKUPINSKI DEL LIGE PRVAKOV, 6. KROG

sobota, 17. november, ob 15.30, Nordhausen, Nemčija
THÜRINGER HC : RK KRIM MERCATOR

ob 19.30
GYŌRI AUDI ETO KC : HC PODRAVKA VEGETA

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»Želim si, da bi lahko pogovor začel drugače, a še vedno se ubadamo z zdravstvenim kartonom. Tamara Mavsar se je vrnila po poškodbi, v torek je tako že igrala, težave s kolenom pa ima še vedno Nina Zulić. Pri Marie-Paule Gnabouyou je viden napredek, a za celotno tekmo še ni pripravljena. Zdravniška ekipa se vsak dan trudi, da bi poškodovane lahko čim prej spet zaigrale. Tako, kot na prvi tekmi moramo zaustaviti njihovo zunanjo linijo in protinapade. Mi si seveda želimo ponoviti igro s prve tekme in v nadaljevanje odnesti tri točke, dejstvo pa je, da tudi njim ta tekma lahko prinese zelo veliko, zato bo zelo zanimivo.«

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
»Ponovila bi rada, da si želimo igro z domače tekme prenesti tudi v Nemčijo. Potrebujemo čvrsto obrambo, vsiliti moramo svojo igro s protinapadi in jim onemogočiti njihovo hitro igro na zunanjih položajih. Seveda si želimo zmage in tiste tretje točke, ki nam lahko v nadaljevanju pomeni zelo veliko. Pričakujem še eno tekmo, ki bo šla na nož.«

Komentarji