Aleksander Markl: “Nikakor nam ne uspe sestaviti dveh enakovrednih polčasov.”

Dobovčani v soboto, 17.11., gostijo rokometaše Kopra. Koprčani so trenutno v polnem zagonu in nizajo zmago za zmago, na drugi strani pa so Dobovčani v 5.krogu sicer presenetili in vknjižili tri zaporedne zmage, nato pa jim je koncentracija nekoliko pada. Zabeležili so dva zaporedna poraza.


V primerjavi s Koprčani pa je bila dobovska izbrana vrsta v letošnji sezoni deležna kar nekaj sprememb (več o prihodih in odhodih si lahko preberete tukaj). Sezono so začeli nekoliko slabše. Po treh zaporednih porazih, so nato vknjižili tri zaporedne zmage. Nato pa je igra ponovno nekoliko padla. V Marofu jih je nadigrala novomeška Krka, nato pa so še v domači dvorani klonili proti Urbanscape Loki. V 10.krogu jih ponovno čaka domača tekma, ko v dobovsko trdnjavo prihaja ekipa Kopra. Ekipi sta se pred letošnjo sezono že srečali, in sicer na memorialnem turnirju v Dobovi, kjer so ponovno slavili Koprčani.

Dobovčani so trd oreh nasprotniku predvsem v obrambi, saj igrajo agresivno in ne pustijo do lahkih zadetkov. Vendar pa smo v tetošnji sezoni že nekajkrat videli, da jim v drugi polovici polčasa (tako prvega kot drugega) koncentracija nekoliko pade, kar pa so nasprotniki znali odlično izkoristiti. Koprčani so po menjavi trenerja pokazali, da odlično igrajo ravno v teh odločilnejših trenutkih, v končnicah. Bo Dobovčanom uspelo zdržati to zbranost Koprčanov vse do zadnjega sodnikovega žvižga?

Pred tekmo je bil nekoliko zadržan tudi trener dobovske izbrane vrste, Aleksander Markl: “V soboto nam v goste prihaja ekipa Kopra. Slednji so prvenstvo začeli malce slabše, vendar so se po mejavi trenerja z Urošem Rapotcem zopet dvignili in če se ne motim imajo sedaj 4 zmage v nizu. Zavedamo se za kakšno ekipo gre, vendar kot v vseh kolih do sedaj se največ ukvarjamo sami s seboj. Nikakor nam ne uspe sestaviti dveh enakovrednih polčasev, tako v Krki kot tudi doma proti Loki nam je uspel en dober polčas in en nekoliko slabši, ki je na koncu vedno botroval izidu. Menim, da se z ekipo Kopra da igrati kar smo pokazali tudi avgusta, doma na turnirju. Če potegnem črto, naš namen v soboto je sestaviti tekmo od prve do zadnje minute in poskusiti presenetiti nasportnika.”

Tako Koprčani kot Dobovčani ciljajo na zmago in na novi dve točki, vsekakor lahko pričakujemo trd boj in agresiven pristop obeh strani.

MRD Dobova : RD Koper

sobota, 17.11., ob 19.uri

Pripravila: M. Fišter

FOTO:  MRD Dobova

Komentarji