Novopečeni prvoligaš že sporočil prvi okrepitvi

RK SVIŠ Ivančna Gorica je minuli vikend šele končal z aktualno sezono. Po zmagi v zadnjem krogu proti RD Herz Šmartno, SVIŠ v prvo ligo NLB potuje s prvega mesta 1. B lige. Sezona se je komajda končala, vodstvo kluba pa je očitno že zavihalo rokave s kadrovanjem in sporočilo dve okrepitvi za naslednjo sezono.


Klubu se bosta v naslednji sezoni pridružila Jan Bevc in Jan Hočevar. Oba igralca sta v minuli sezoni igrala v prvoligaških klubih. Prvi je igral pri novomeški Krki, drugi pa je igral pri mariborskemu Braniku. SVIŠ bo tako v svoji osmi sezoni v prvi ligi pozdravil krožnega napadalca in levičarja.

Jan Bevc je stari znanec SVIŠ-a, saj je v preteklosti že nosil njegov dres. (med letoma 2016 in 2017), nato pa je sledil povratek v matični klub MRK Krka. Prvič je v članskem moštvu zaigral v sezoni 2014/2015 in na 14-ih tekmah dosegel 6 zadetkov, vpisal pa je tudi en pokalni nastop. V naslednji sezoni je v prvem delu nastopal za člansko moštvo Krke (7 tekem – 1 zadetek), nato pa odšel na kaljenje v SVIŠ (18 nastopov, 29 zadetkov ter 1 pokalni nastop in 1 zadetek). V sezoni 2016/2017 je za Ivančane odigral 19 tekem in dosegel 8 zadetkov ter vpisal še en pokalni nastop. Po koncu sezone se je vrnil v matični klub in vsa leta več kot uspešno nastopal za člansko moštvo. Na 93-ih prvoligaških tekmah je dosegel 141 zadetkov, na 12-ih pokalnih tekmah pa vknjižil 14 zadetkov. Bil je tudi del ekipe, ki je z osvojitvijo super pokala dosegla največji klubski uspeh (Krka je bila za zadetek boljša od Celja).

Druga okrepitev SVIŠ-a prihaja iz Maribora. Jan Hočevar, ki je sicer otrok Rudarja iz Trbovlj, je zadnji dve sezoni prežival pri RK Maribor Branik. 21-letni levičar je svoje prve nastope med člansko konkurenco vpisal v sezoni 2015/2016, ko je na 13-ih tekmah za Rudar dosegel 8 zadetkov. V naslednjih treh sezonah je nato zelo uspešno nastopal za domače moštvo in zbral 69 ligaških nastopov ter 318 zadetkov. Dodal pa je še dve pokalni tekmi, na katerih je dosegel 12 zadetkov. Na podlagi odličnih iger ga je v svojo sredino zvabil mariborski Branik, kjer je na 47-ih tekmah v prvi slovenski rokometni ligi dosegel 41 zadetkov. V lanski sezoni je vpisal tudi dva pokalna nastopa, na katerih je dosegel 8 zadetkov. Trboveljčan je bil stalni član slovenske rokometne reprezentance, nazadnje pa je z njo uspešno nastopal na kadetskem (U-19) svetovnem prvenstvu v Severni Makedoniji.

FOTO: RK Sviš Ivančna Gorica Facebook

Komentarji