O najpomembnejši tekmi…

Pred najpomembnejšo tekmo Slovenk, sta svoje razmišljanje delila selektor Dragan Adžić in desnokrilna igralka Tija Gomilar Zickero.


Dragan Adžić, selektor: “Po dveh izjemno napornih tekmah za naša dekleta na srečo nimamo resnejših težav s poškodbami. S Srbijo že imamo dragocene izkušnje. Njeni prvi tekmi v Celju in rezultata nas nikakor ne smeta zavajati. V torek na igrišču pričakujemo povsem drugačne in bolj motivirane tekmice. Verjamem v proces našega dela in rast ekipe. Verjamem, da bomo zaigrali na primerni ravni in da bomo na tej tekmi potrdili prenos dveh točk v drugi del tekmovanja.”
 
Srbija je bila na uvodnih dveh tekmah v Celju povsem nemočna proti tekmicama. Na prvem preizkusu proti Švedski je izgubila z 21:27, na drugem proti Danski pa z 21:34.
 
“Medtem ko proti Danski in Švedski, kljub domačemu igrišču nismo bili favoriti, proti Srbiji, glede na igralski kader, smo. A to ne sme obremenjevati ekipe ali ji dajati dodatnega lagodja. Srbkinje dobro poznamo, čaka nas velik izziv,” še dodaja Črnogorec na slovenski klopi.
 
Tija Gomilar Zickero, reprezentantka: “Vprašanje o napredovanju smo želele rešiti že po prvih dveh tekmah, a se tekma s Švedsko ni zaključila po naših željah. Po drugi strani smo pred začetkom tekmovanja nekako pogledovali proti tekmi s Srbijo in nekako pričakovali, da bo odločala o drugem delu. Želim si, da v torek v dvorani Zlatorog proti Srbiji prikažemo igro s tekme proti Danski, nasploh pa igramo tako kot znamo.”

 

EVROPSKO PRVENSTVO 2022, PRVI DEL, SKUPINA B

3. krog, torek, 8. novembra, ob 18.00 (Celje, dvorana Zlatorog):

SLOVENIJA : SRBIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

Komentarji