Tradicija je na strani Srbije

Ob 18:00 se začne tekma za biti ali ne biti. Reprezentanca Srbije se je s slovensko izbrano vrsto od leta 2016 pomerila trikrat na velikih tekmovanjih. Na vseh treh tekmah so bile boljše Srbkinje. Vsi lahko le upamo, da se bo danes ta tradicija spremenila.


Prvi poraz Slovenk proti Srbkinjam je prišel leta 2016 na Švedskem. Takratni selektor Slovenije, Uroš Bregar, je moral priznati premoč varovankam Dragice Đurić. Tekma se je zaključila z rezultatom 36:34. Tri leta kasneje je Bregar znova klonil, tokrat proti Ljubomirju Obradoviću na Svetovnem prvenstvu na Japonskem. Končalo se je 29:27 z zmago Srbije.

Leta 2021 so se vloge nekoliko obrnile, rezultat pa je ostal podoben. Uroš Bregar, ki je tega leta postal trener srbske izbrane vrste, je na Svetovnem prvenstvu v Španiji premagal varovanke Dragana Adžića  31:25.

Poleg teh tekem sta se reprezentanci pomerili še sedemkrat. Tukaj so kvalifikacije za EHF EURO 2014, tekme na Mediteranskih igrah in prijateljske tekme. Od leta 2013 je skupen rezultat teh preostalih tekem 4:3 za Srbijo. 

V kolikor bi danes Slovenija izgubila za osem golov ali več, bi se v naslednji del tekmovanja prebila Srbija. Za Uroša Bregarja je zadostna že samo zmaga, vendar bi v tem primeru odločala še tekma med Dansko in Švedsko. Na skandinavskem obračunu bi v tem primeru morala slaviti Švedska. V vseh ostalih primerih v našo prestolnico odpotujejo Slovenke.

 

 

 

 

Komentarji