Obe tekmi ponudili z zmagami domačink

Na tekmah 8. kroga 1. ženske rokometne lige v modri skupini so se pomerile ekipe ŽRK Mlinotest Ajdovščina proti ŽRD Litija in ŽRK Velenje proti ŽRK Krka Novo Mesto. Velenjčanke so prvi polčas dobile le z golom razlike. V drugem delu tekme so za nekaj časa vodstvo prevzele Dolenjke, a zmaga je vseeno ostala na domačih tleh. Drugače je bilo med rokometašicami Ajdovščine in Litije. Domačinke so že v prvem polčasu nakazale očitno premoč in polovico tekme zaključile s kar 6 goli naskoka. V nadaljevanju so se od Litijčank še bolj oddaljile in suvereno zmagale.


Med Velenjčankami in Novomeščankami je bilo napeto in precej izenačeno. Štajerke so sicer narekovale tempo in gostujoče puščale za sabo za 1 zadetek. V 23. minuti so se domačinke nekoliko oddaljile, vendar jim nasprotnice niso dovolile preveč pobegniti. Ponovno so se uspele približati na le zadetek zaostanka. v 28.  minuti je Nika Petkovič izid izenačila. Sledila je minuta odmora za domače in kasneje zadetek za ponovno vodstvo. Polčas se je končal Velenjčankam v prid (12 – 11).

V nadaljevanju se je tehntica prevesila na stran Novomeščank. V 43. minuti je sledilo ponovno izenačenje (18 -18). Vodstvo so znova prevzele domače rokometašice. Skoraj do konca nismo vedeli, katera ekipa bo domov odnesla zmago. Domačinke so zdržale tempo in prikazale dobro končnico. Obračun končale z zanesljivim vodstvom 26 – 21.

Najbolj so se izkazale strelke Nastja Ferenc (13), Ivona Barkučić (7) in Adrijana Černivec (5).

Rokometašice Ajdovščine so se že v prvih 15 minutah odlepile od Litijčank in povedle s 3 goli naskoka (7 – 4). Vodstvo so uspešno držale vse do 19. minute, nakar je Živa Čopi dala 2 zaporedna gola, enega je dodala še Maja Grmek. Vodstvo so tako še povečale (11 – 6). Polčas so končale z rezultatom 16 – 10. V nadaljevanju ni prišlo do večjih spremeb v igri. Ajdovčanke so dominirale do konca, prednost pa le še večale. Rezultat ob koncu srečanja je znašal 30 – 21.

Na tem srečanju so bile najuspešnejše strelke Nuša Fegic (7), Živa Čopi (6) in Špela Bajc (6).

Komentarji