Obeta se izredno zanimiva 1. B liga

Po izpadu RK Pomurje in RK Ajdovščina iz 1. B DRL, uvrstitvi MRK Ljubljana ter RK Grosuplje v drugo kakovostno tekmovanje in najslabšima iz 1. NLB lige RK Dol TKI Hrastnik in RK SVIŠ Ivančna Gorica je 1. B DRL dobila celostno podobo za sezono 2019/2020. V ligi bo nastopalo 14 ekip, ki se bodo med seboj pomerile po dvokrožnem sistemu tekmovanja, sezona pa bo izredno zanimiva.


Že pred samim pričetkom sezone lahko napovemo zelo izenačeno tekmovanje v 1. B DRL. Težko je napovedati favorite za najvišji mesti, ki vodita v 1. ligo NLB, prav tako pa je skoraj nemogoče napovedati tudi “outsiderje” oziroma ekipe, ki se bodo borile za obstanek. V prihajajoči sezoni bodo v 1. B DRL nastopali: RK DOL TKI HRASTNIK, RK ČRNOMELJ, RK DRAVA PTUJ, ŠD MOKERC-KIG, RK SVIŠ IVANČNA GORICA, RK RADEČE PAPIR NOVA, RD LL GROSIST SLOVAN, RD HERZ ŠMARTNO, RK BREŽICE, ŠD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK, RK KRŠKO, RD RUDAR, RK GROSUPLJE in MRK LJUBLJANA.

OSREDNJESLOVENSKA LIGA

Pri prevozih na gostovanja bodo največ “prišparali” klubi iz Ljubljane in okolice. V prihajajoči sezoni bo v 1. B DRL nastopalo kar 5 ekip, ki se nahajajo v radiju 20 km iz Ljubljane. MRK Ljubljana in RD LL Grosist Slovan se nahajata v samem osrčju Slovenije, RK Mokerc-KIG, ŠD Škofljica in RK Grosuplje pa so od Ljubljane oddaljeni le peščico.

Če radij povečamo za 15 km pa vanj sodita tudi RK SVIŠ Ivančna Gorica in RD Herz Šmartno. V tem primeru je v okolici Ljubljane 7 prvobeligašev, kar predstavlja polovico ekip v ligi. 

SEZONA DERBIJEV V 1. B DRL

Veliko udeležencev 1. B DRL v prihajajoči sezoni je sosedskih klubov, kar pomeni, da bomo spremljali precejšnje število lokalnih derbijev. Žreb, ki so ga pred dnevi opravili na sedežu RZS, je določil, da bomo že v 1. krogu tekmovanja spremljali enega izmed lokalnih derbijev – med seboj se bosta pomerila RK Grosuplje in RK Mokerc-KIG

Do naslednjega lokalnega derbija pa ne bo treba čakati prav dolgo. Slednjega smo spremljali že pred 3 leti, v sezoni 2016/2017. Za čast in slavo v slovenskem glavnem mestu se bosta v 3. krogu udarila MRK Ljubljana in RD LL Grosist Slovan. Le nekaj kilometrov oddaljena kluba sta v sezoni 2016/2017 do zadnjega kotička napolnila tribune Športne dvorane Galjevica in na povratni tekmi v drugem delu sezone tudi zelo lepo napolnila tribune na Kodeljevem. 

PRIČETEK 14. SEPTEMBRA

Prvi krog bo odigran v soboto, 14. 9. 2019. Žreb pa je določil, da za uvod v prvenstvo, poleg že omenjenega derbija v Grosuplju, Krčane čaka gostovanje pri Škofljici, Brežičane na Ptuju, prvaki 2. DRL Ljubljančani se bodo na Galjevici udarili s Herz Šmartnim, Ivančane za uvod čaka domača tekma s trboveljskim Rudarjem, Dolani gostijo Črnomelj, Slovan pa se odpravlja na gostovanje k Radečam.

PARI 1. KROGA 1. B DRL:

RK Dol TKI Hrastnik – RK Črnomelj
RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar Trbovlje
RK Radeče Papir Nova – RD LL Grosist Slovan
MRK Ljubljana – RD Herz Šmartno
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak – RK Krško
RK Drava Ptuj – RK Brežice
RK Grosuplje – RK Mokerc-KIG

 

Komentarji