Igor Anić razkril kje bo nadaljeval kariero

Nekdanji francoski reprezentant Igor Anić, ki ima za sabo dve odlični sezoni v dresu Celja se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v svoji domovini. Vrača se v Francijo, kjer bo igral za Cesson, ki nastopa v prvi francoski ligi.


Anić ima za sabo več kot uspešno kariero v kateri je s francosko reprezentanco osvojil evropski in svetovni naslov. Uspešno je nastopal tudi na klubski ravni, kjer je s THW Kielom osvojil ligo prvakov.

Celjski klub je že v januarju 2019 potrdil, da na Anića v naslednji sezoni ne bodo več računali: “Tako so mi rekli. Vsi igralci smo imeli sestanke v klubu, na katerih smo se malo pogovorili o tem, kakšna je bila sezona do zdaj, kaj bi spremenili in podobno. Poleg tega so se seveda z igralci, ki se jim pogodbe iztekajo, pogovorili o prihodnosti. Meni so povedali, da z menoj ne želijo podaljšati. To je to.”, je dejal razočarani Anić.

31-letni Francoz se v Celju odlično počuti: “Vsem nam je všeč v Sloveniji. Če bi recimo podaljšal še za dve sezoni, bi jih imel 34 in potem bi morda razmišljal o tem. Bližje sem koncu kariere kot začetku, to je jasno. Zdaj se bodo moji načrti spremenili, če se bomo morali seliti v drugo državo. Seveda bi bilo lepo ostati, moj starejši sin Zack bo avgusta star šest let, tako da bi septembra šel v šolo. Tudi žena ima v Sloveniji dobro službo, mlajši sin je v vrtcu, oba imata tu prijatelje. Tu smo si naredili lepo, drugače ne morem reči.”

V naslednji sezoni bo izkušeni Francoz oblekel dres Cessona, ki nastopa v prvi francoski ligi. Tam je Anić že igral in sicer med letoma 2012 in 2014.

“Igor je pri nam igral že dve leti, v drugi sezoni pa postal celo najboljši krožni napadalec francoskega prvenstva. S tem je dokazal, da gre za izjemno dodano vrednost in v našem moštvu bo precej pripomogel z vidika izkušenj.” ,je v izjavi za javnost dejal direktor Cessona, David Christmann.

Komentarji