Trimo močnejši za bosanskega reprezentanta

Zadnja okrepitev trebanjskega kluba za sezono 2019/2020 bo talentirani bosanski reprezentant in najboljši strelec bosanskega prvenstva Dino Hamidović, ki je s Trimom podpisal pogodbo do konca sezone 2020/2021.


Dvaindvajsetletni bosanski ostrostrelec je svojo rokometno pot začel leta 2007 v Gračanici, kjer igra še danes. Že s petnajstimi leti je debitiral v članskem moštvu in kazal neverjeten potencial ter bil stalni član mlajših reprezentančnih selekcij Bosne in Hercegovine. Z Gračanico je letos naredil neverjeten uspeh ter po preboju iz druge v prvo ligo, redni del sezone končal na prvem mestu, nato pa s tretjim mestom priigral igranje v Challenge pokalu.

Hamidović velja za največjo in najodmevnejšo okrepitev za prihajajočo sezono v trebanjskem klubu. Dres bosanske izbrane vrste je oblekel štirikrat in na omenjenih štirih obračunih dosegel sedem zadetkov. Daleč najboljšo predstavo je prikazal v aprilskem reprezentančnem ciklusu proti Finski, kjer je pred domačo publiko s petimi zadetki popeljal domačo reprezentanco do ene najpomembnejših zmag, tako da bomo Dina prvič v zgodovini prihodnje leto januarja spremljali na evropskem prvenstvu v Avstriji, na Švedskem in Norveškem.

»Občutki so fantastični. Spoznal sem tako soigralce kot vse ljudi v klubu in tudi mesto. Vsi fantje so mladi, kar mi je zelo všeč, zato se bom lahko hitro vklopil v način dela. Za Slovenijo in Trimo sem se odločil zato, ker si želim narediti korak dalje v moji karieri. Hkrati menim, da je to odskočna deska za tujino, vendar moram iti korak po korak. To je povsem normalno, hkrati so mi všeč ambicije in verjamem v uvrstitev v Evropo. To govori o velikih ciljih kluba, hkrati pa so pripeljali še štiri odlične igralce,« je ob podpisu dvoletnega sodelovanja dejal Hamidović.

Hamidović je po Leonu Rašu, Davidu Didoviču, Aleksandru Tomiću (vsi MRK Krka Novo mesto) ter Deanu Šešiću (Borac Banja Luka – Bosna in Hercegovina) peta igralska okrepitev za naslednjo sezono. V strokovni štab se poleg glavnega trenerja Ivana Vajdla vrača še Marko Tomič, ki bo odslej še bolj vpet v psihično in kondicijsko pripravo članske ekipe.

OSNOVNI PODATKI:

IME IN PRIIMEK: Dino Hamidović 

DATUM ROJSTVA: 11.7.1996

POZICIJA: Levi zunanji

DRŽAVLJANSTVO: Bosna in Hercegovina

VIŠINA: 195 cm

TEŽA: 92 kg

DOSEDANJI KLUBI: RK Gračanica (Bosna in Hercegovina)

Vir in foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji