Obetavni krožni napadalec Miha Kavčič iz Ormoža v Gorenje Velenje

Slovenski prvoligaš, ki je v zadnji sezoni z osvojitvijo (zgolj) tretjega mesta izgubil naziv državnega podprvaka Slovenije, je pripeljal novo okrepitev – tokrat obetavnega slovenskega igralca.


Gre za krožnega napadalca, ki Miho Kavčiča, ki je ves čas svoje dosedanje kariere nosil dres ormoškega Jeruzalema. 20-letnik bo tako na tem položaju zaostril konkurenco in bo tvoril trojico mladih “pivotov” skupaj z Darkom Stojničem (letnik 1997) in domačim igralcem Janom Tajnikom (letnik 1997). “Vesel sem, da bom lahko svojo športno pot nadaljeval v Velenju, ki mi ponuja odlično odskočno desko. Ekipa Gorenja Velenja bo v prihodnji sezoni pomlajena, zato bomo ob trdem delu na treningih dobili priložnost za dokazovanje tudi mlajši igralci. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil ormoškemu klubu za vse, kar mi je omogočil na dosedanji športni poti.”

Mladi krožni napadalec je svoje prve rokometne korake napravil v ormoškem klubu. Zanj je zaigral v vseh mlajših selekcijah, že kot kadet pa debitiral tudi v članski ekipi. S soigralci je v minuli sezoni poskrbel za lep uspeh, saj se je Jeruzalem Ormož prebil na finalni turnir pokalnega tekmovanja, medtem ko je tekmovanje v državnem prvenstvu zaključil na osmem mestu. Kavčič je skupno odigral 31 tekem, na katerih je dosegel 93 golov. Bil je član kadetske reprezentance, ki je leta 2015 na olimpijskem festivalu mladih v gruzijskem Tbilisiju osvojila srebrno medaljo. Letos sodeluje na pripravah mladinske reprezentance, ki jo med 19. in 29. julijem čaka nastop na domačem evropskem prvenstvu v Celju.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje, je o novem prišleku povedal: “Na igralnem mestu krožnega napadalca smo se pred novo sezono okrepili z izjemno obetavnim igralcem, ki bo v prihodnji sezoni na šestmetrski črti delal družbo Darku Stojniću in Janu Tajniku, s katerim smo se dogovorili za dvoletno podaljšanje pogodbe. Miha kljub mladosti premore že kar nekaj izkušenj s slovenskega prvoligaškega parketa, poleg tega pa je eden nosilcev igre slovenske mladinske reprezentance. Tako kot vse igralce iz naše močno pomlajene ekipe ga čaka še precej trdega dela. Zelo sem vesel, da ga je za prestop prepričala klubska vizija in da v Gorenju Velenju vidi sredino, v kateri bo lahko razvil svoj potencial do popolnosti.”

Foto: Jurij Kodrun / RK Gorenje Velenje

Komentarji