Zlatko Saračevič novi trener rokometašic Podravke

Ženski rokometni klub Podravka Zagreb ima novega trenerja, in sicer je to slovito ime Zlatko Saračević, ki je bil v pretekli sezoni trener RK PPD Zagreb, kjer so igrali tudi trije slovenski rokometaši (Urh Kastelic, Matevž Skok in David Miklavčič).


Podravka, kjer trenutno slovenski rokomet nima predstavnice, je aktualni hrvaški prvak. V novo sezono, kjer bo preko kvalifikacij lovil vstopnico za skupinske del lige prvakinj, pa bo stopil močnejši v strokovnem štabu. Igralke bo namreč vodil Zlatko Saračevič. 

“Vem, kaj me čaka. Pričakujem kri, solze, znoj in veliko dela s ciljem da stopimo stopničko višje.  Eden od razlogov, zakaj sem se odločil sprejeti ta izziv oziroma da sem prišel sem je, da sem začutil velike ambicije. To me ves čas drži pokonci, ker želim vedno biti najboljši. Če bi mi povedali, da želijo biti samo hrvaški prvaki, verjetno ne bi sedel tukaj in se predstavljal kot novi trener. Vem, da ne morem obljubiti rezultatov V športu lahko obljubiš samo delo, vendar to še ne daje nobenega zagotovila za rezultat. A vendar se bomo potrudili, dali bomo vse od sebe, da bi stopili višje in Podravko vrnili tja, kjer je nekoč v evropskem rokometu že bila,” so bile besede Saračeviča, ki so popihale na dušo domačim navijačem

Sarač, kot ima vzdevek nekdanji reprezentant, je tako zapustil moški rokometni klub PPD Zagreb. Čeprav uprava kluba uradno še ni podala izjave o zamenjavi trenerja, je največ govora, da bo novi trener zagrebških rokometašev trenutni selektor hrvaške rokometne reprezentance Lino Červar.

Foto: RK Podravka Vegeta

Komentarji