Ocvirk: “Na zemljevid smo znova postavili kar nekaj naših fantov”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so odigrali še zadnjo tekmo v tej sezoni EHF Lige prvakov. Posloviti so se morali v osmini finala, kjer je bila od njih boljša najbogatejša ekipa na svetu, francoski PSG, a so to storili kot so obljubili, z borbeno igro.


Celjani so v Parizu zaključili svojo 26. sezono v EHF Ligi prvakov, od katerih so se še štirinajstič uvrstili v izločilne boje, osmič v osmino finala, kjer so do danes trikrat napredovali, trikrat so se poslovili od tekmovanja, lani pa se tekmi nista odigrali. Tokrat so se torej še četrtič morali posloviti od tekmovanja, poleg Pariza, pa se je v nadaljnje tekmovanje uspelo uvrstiti kar petim ekipam iz celjske skupine (Barca, Veszprem, Kiel, Aalborg in Nantes) ter trem iz druge (Pariz, Flensburg in Brest).

Tekmovanje beleži izjemno visoke gledanosti, kot smo že napisali, si je prvih deset tekem Celjanov v letošnjem tekmovanju (tekme v 2020), ogledalo več kot 11 MIO TV gledalcev, s tekmami v 2021 in obema osmine finala, se bo ta številka približala neverjetnim 20 milijonov gledalcev v sezoni. Najmlajša zasedba v tekmovanju je na sceno znova postavila nova rokometna imena, nekateri bodo po sezoni svojo pot nadaljevali v številnih evropskih klubih in ligah, drugi bodo prevzeli še večje odgovornosti, na sceno pa gotovo spet stopili novi.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
“Čestitke Parizu za zmago. Naš glavni cilj je bil pokazati, da smo imeli v Celju slab dan, na katerega je zelo vplivala poškodba Šarca. Predvsem v prvem polčasu smo z agresivno igro v obrambi pokazali naš dober obraz, se dobro kosali z domačini in zaostajali za le dva zadetka. Dobro smo nadaljevali tudi v drugem polčasu, nato pa nekje od 40. minute dalje naredili preveč napak, padli smo v črno luknjo, delali neumne napake v napadu in igrali drugače, kot smo se dogovorili in Pariz je to kaznoval. Vseeno je bila to dobra izkušnja za moje fante, na zemljevid smo znova postavili kar nekaj njih, sedaj pa moramo nadaljevati z dobrim delom in misli povsem usmeriti v domače prvenstvo.”

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji