Prihodnji teden začetek preglednih treningov za reprezentanci v rokometu na mivki

Rokomet na mivki je najatraktivnejša izpeljanka rokometne igre, ki se v svetu množično razvija v zadnjih petnajstih letih in pridobiva vse širši krog privržencev in igralcev. Rokometna zveza Slovenije vsakoletno organizira tekmovanje na državni ravni za članske in mlajše kategorije.


RZS si je zadal dolgoročni cilj – oblikovati reprezentance, ki bodo dosegale vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih. V preteklem letu je smernice za razvoj rokometa na mivki posredovala tudi evropska rokometna zveza (EHF), v katerih je navedeno, da bodo v naslednjem letu nastopi na evropskih prvenstvih obveza. Zato je RZS sistematično zastavil projekt. V letošnjem letu bodo na evropskem prvenstvu v Bolgariji (Varna) nastopili fantje in dekleta, rojeni leta 2004 in mlajši. Omenjena generacija se je v večini z rokometom na mivki že spoznala na kampu RZS, prav tako so bila zanje izvedena že tri državna prvenstva. Želja RZS-ja je, da se zastavljeno delo z njimi nadaljuje v članske kategorije.

Glede na to, da zaradi situacije s koronavirusom s tekmovanjem kadetinje ne bodo pričele, bo ob vikendih RZS pričel s promocijo rokometa na mivki ter z izbori reprezentanc, ki bosta barve Slovenije zastopali med 8. in 11. julijem v Varni v Bolgariji. Nad izborom fantovske reprezentance bo bdel selektor Jaka Peterlin, nad dekliško pa Matej Marinac.

Pregledni treningi se bodo začeli prihodnji vikend v Kopru. Za kandidate in kandidatke bodo organizirani glede na regijsko razporeditev klubov.

Na evropskem prvenstvu bo reprezentanca deklet nastopila v skupini F in se tako v začetnih bojih pomerila s predstavnicami Hrvaške in Nemčije, fantje pa v skupini E z Norveško in Nemčijo.

FOTO: Beach Handball Slovenia – Rokomet Na Mivki Slovenija

Komentarji