Ocvirk: “Slabost Veszprema je preveč zvezdnikov na kupu”

Celjani so po domačem porazu s Kielom nocoj odpotovali v madžarski Veszprem, kjer se bodo zoperstavili enemu izmed favoritov Lige prvakov, tamkajšnjemu Veszpremu. Madžarski klub bo v srečanju zagotovo favorit, Celjani pa na gostovanje odhajajo z miselnostjo po borbi in dokazovanju.


Tomaž Ocvirk se zaveda, da potujejo na gostovanje k absolutnemu favoritu, a je vesel, da se njegova ekipa dviga v formi, kar bo pomembno predvsem v naslednjih dneh in tednih: “Odločili smo se, da zmanjšamo tveganje okužb, tako, da na tekmo potujemo na dan tekme. Zavedamo se kakšen tekmec je Veszprem, kjer želim predvsem to, da pokažemo željo, nepopustljivost in borbenost, kar nam je na kakšni tekmi prej manjkalo. Zavedamo se namreč kakovosti nasprotnika, a našteto ni odvisno od tega kdo ti stoji na drugi strani. Počasi se dvigamo, odpravljamo napake in to bomo, kljub zahtevnemu nasprotniku, poizkušali tudi na Madžarskem. Namreč tej tekmi sledi niz zahtevnih in zelo pomembnih tekem tako v domačem prvenstvu, kot tudi v ligi prvakov. Glede Veszprema samega ne velja izgubljati besed, igrati s takšnimi nasprotniki nam mora biti v veselje in ne breme. Ne smemo ponavljati napak, kot smo jih proti Barceloni in Kielu, videli smo namreč kako to te ekipe kaznujejo. Madžari so tu še nekoliko drugačna ekipa, imajo izjemno obrambno linijo, vrhunske vratarje ter hitro kaznujejo napake. Njihova edina »slabost« je preveč zvezdnikov skupaj, čeprav to v tej sezoni še ni prišlo do izraza, kar pomeni, da Davis odlično opravlja svoje delo. Naši cilji so tako jasni, že prej omenjena želja, borbenost ter nepopustljivost, ob tem pa seveda minimalno število napak, ki bi jim omogočale lahke zadetke. Želimo videti napredek v naši igri in videti kaj bo to prineslo na igrišču.”

Odličen v tej sezoni je vratar Miljan Vujović, kar je potrdil tudi na zadnji tekmi v Ormožu. Mladi vratar se zaveda, da ekipa odhaja na gostovanje k tekmecu, ki že vrsto let cilja na sam vrh: “Včeraj sem spremljal tekmo Veszprema v državnem prvenstvu, ko so v polčasu prejeli le štiri zadetke, na koncu pa vsega skupaj enajst (op. Balatonfured, ki je pred dnevi igral s Trimom, so odpravili s kar 38:11). Pokazali so svojo moč in na ta način nekatere ekipe premagajo še predno se tekma začne. Tega ne smemo dovoliti, v Veszpremu moramo pokazati vse česar smo sposobni in ni nam potrebno igrati pod pritiskom. Nihče ne pričakuje zmage, če pa bomo igrali našo igro, lahko tekmecu poizkusimo parirati. Seveda bi najraje vzeli kakšno točko, a če to ne bo možno, bi radi prikazali dobro predstavo, da potrdimo osnovo in dvig forme pred tekmami, ki bodo za nas zelo pomembne za uresničitev letošnjih ciljev.”

FOTO: Gregor Katič

Komentarji