Celjani v goste k Veszpremu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se bodo nocoj v Veszpremu pomerili z enim izmed favoritov lige prvakov. Tekma bo ob 18.45 s TV prenosom na Arena Sport.


Veszprem se že leta in leta trudi in želi osvojiti vrh Evrope. Silna vlaganja, zvezdniki in menjave trenerjev, do sedaj še niso prinesli uspeha. Morda se to zgodi letos, ko ima ekipa, ki je še brez naslova, možnost osvojiti kar dva v eni sezoni. Veszprem bo namreč poleg tudi na decembrskem zaključnem turnirju, seveda pa si želi udeležbe tudi na turnirju ob koncu sezone, katerega so se sicer udeležili že petkrat. Štirikrat so bili že tik pred ciljem, enkrat so se že videli na vrhu, v finalu vodili že za devet zadetkov, ki pa so jih v zadnjih desetih minutah zapravili in nato proti Kielcam izgubili po izvajanju sedemmetrovk. Kljub številnim nastopom v samem zaključku tekmovanja, domačih naslovih, naslovih v SEHA ligi, to za ta ambiciozni klub, ki ga vodi Španec David Davis, ni dovolj.

V 4. krogu EHF Lige prvakov bodo gostili Celje. Po dveh letih premora se bosta ekipi srečali znova, pred tem pa sta si stali nasproti kar šest sezon zapored. Ob velikem številu medsebojnih dvobojev gre tudi za tekmeca, s katerim imajo Celjani najslabši medsebojni izkupiček. V dosedanjih štirinajstih dvobojih lige prvakov je Celje slavilo samo enkrat, ena tekma se je končala brez zmagovalca, vse ostale pa so pripadle Madžarom. Veliki favoriti so slednji tudi tokrat, na drugi strani bodo Celjani lahko neobremenjeni, saj zanje veliko pomembnejša tekma prihaja potem v naslednjem krogu, ko bo tekmec Zagreb.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

 

Komentarji