NE ZAPIRAJTE DVORAN, PUSTITE NAM IGRATI!

Rokometna zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije, Nogometna zveza Slovenije in Odbojkarska zveza Slovenije lastnike in upravljalce telovadnic ter športnih dvoran in objektov s skupnim dopisom pozivamo, da naj le te še naprej ostajajo odprte ter tako nadobudnim športnikom in športnicam ter profesionalnim ekipam ostajajo na voljo za izvajanje klubskih treningov in tekem.


V zadnjih dneh s strani nekaterih klubov, članov naših zvez, namreč prejemamo informacije, da se na lokalni ravni že srečujejo z zapiranjem telovadnic oziroma športnih dvoran in objektov za določene vadbene skupine. S tem so športniki in športnice postavljeni pred vrata in jim je onemogočena vadba, izvedba športnih tekmovanj ter na splošno izvajanje svojih aktivnosti.

Naj poudarimo, da se na vseh športnih panožnih zvezah dobro zavedamo resnosti trenutne situacije. Tako smo v skupnem sodelovanju zvez in NIJZ znotraj svoje organizacije pripravili protokole za izvajanje treningov in tekem, ki se redno posodabljajo in zajemajo upoštevanje vseh navodil ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Protokole klubi dosledno spoštujejo in izvajajo. Dokaz temu je tudi podatek, da ni javno znano, da bi bil kakšen klub, ki se ukvarja z dvoranskim športom, žarišče okužbe.

Dopis Rokometne zveze Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije, Nogometne zveze Slovenije in Odbojkarske zveze Slovenije najdete na povezavi spodaj.

SKUPNI POZIV ZA NADALJNJO UPORABO TELOVADNIC IN ŠPORTNIH DVORAN TER OBJEKTOV ZA IZVAJANJE NACIONALNEGA PROGRAMA ŠPORTA 

Komentarji