Ocvirk: “Verjeti moramo, da smo sposobni premagati finančno precej močnejše ekipe”

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka v četrtek zaostala tekma 7. kroga EHF Lige prvakov, za uvodni preizkus pripravljenosti na izjemen niz tekem v naslednjem mesecu, jih po dolgotrajnem potovanju najprej čaka Nantes.


Celjski rokometaši so se na gostovanje v Francijo odpravili v sredo zgodaj zjutraj. Najprej z avtobusom od Celja do Benetk, od tam polet do Pariza, večurno čakanje na letališču, saj je zaradi pomanjkanja letov, ta v Nantes šele zvečer. V hotel tako po dolgotrajnem, celodnevnem potovanju prispejo ob pol enajsti uri zvečer, krajši trening pa bodo torej opravili le na dan tekme. A ne glede na vse težave z odsotnimi igralci in napornim potovanjem, želijo Celjani v Nantesu prikazati dobro predstavo in se domačinom odločno postaviti po robu: “V Nantesu začenjamo naporen niz enajstih tekem v naslednjih enaintridesetih dneh, zato smo januarski del priprav namenili temu, da bomo skozi zanj prišli uspešno. To nam lahko uspe s širino kadra, zato bodo priložnost dobivali vsi igralci, žal pa se je zgodilo, da imamo nekaj težav s poškodbami in boleznimi, ki nam bodo na uvodu v ta niz, to otežili. Na vseh tekmah moramo biti pravi, čeprav je jasna prioriteta državno prvenstvo, pa moramo biti na vseh tekmah maksimalni, saj moraš biti kot športnik vedno najboljši. V Franciji nas čaka težka tekma, na kateri pa moramo prikazati povsem drugačen obraz, kot na tekmi, ki smo jo s tem nasprotnikom odigrali v Celju,” je uvodoma dejal trener Tomaž Ocvirk.

Ta se zaveda kakovosti nasprotnika, a vendar opozarja, da ni nič nemogoče: “Odločno moramo vstopiti v srečanje, na pripravljalnih tekmah smo preizkusili nekaj zadev, ki so se izkazale za uspešne in sedaj moramo to prenesti na uradne tekme. Pred tekmo mora vladati pozitivna napetost, saj se po dolgem premoru znova nadaljuje tekmovalni ritem in vem, da so ga igralci sposobni uspešno odigrati. Verjeti moramo, da smo sposobni premagati tudi finančno precej močnejše ekipe, kot je Nantes, to pa nam lahko uspe kot ekipi, ko bo večina igralcev dodala pomemben delež. Že prej sem omenil, da bo to ob tem ritmu tekem na dva, oziroma tri dni, še toliko bolj pomembno. A seveda ne smemo prehitevati, gledati naprej, temveč se osredotočati na tekmo za tekmo. Naši cilji morajo biti visoki, boriti se moramo za točke, seveda se zavedamo, da bo težko, vendar nič ni nemogoče, le verjeti moramo v to,” je zaključil celjski trener.

 

EHF LIGA PRVAKOV, 7. KROG

Četrtek, 4. februar, ob 20:45, Nantes (Francija)
HBC NANTES – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji