Odigrane so bile prve tekme 1/16 pokala Slovenije

Na soporedu so bili prvi obračuni v 1/16 pokala Slovenije. RK Dol TKI Hrastnik je bil boljši od RK Pomurje, RK Sviš Ivančna Gorica pa je bil boljši od RK Arcont Radgona.15


RK Dol TKI Hrastnik je do zmage prišel proti ekipi RK Pomurje. Ekipi sta bili izenačeni do rezultata 4:4, nato pa so Hrastničani začeli igrati bolje, v vratih pa se je razbranil Erik Štamic, ki je v prvem polčasu zbral 15 obramb. Skozi celotni prvi polčas so povečevali prednost in na odmor so odšli s prednostjo 10 zadetkov. V drugem polčasu se razmerje moči ni bistveno spremenilo, razlika je ostajala enaka, ob koncu pa so rokometaši Hrastnika prišli do zmage za 12 golov. Najboljši strelci so bili z osmimi goli pri Pomurju Nej Rožman-Rader, pri Hrastniku pa Gašper Zobarič in Gašper Zupanc. Erik Štamic je ob koncu zbral 19 obramb.

Na drugi tekmi je prvoligaš iz Ivančne Gorice upravičil vlogo favorita in slavil proti zasedni iz Radgone. Sviš se ni uspel odlepiti od domačih rokometašev vse do rezultata 7:7. Nato so zaigrali bolje v obrambi, vratar Luka Komar je zbral nekaj lepih obramb in razlika je do polčasa narasla na velikih 12 golov (10:22). Tudi v drugem polčasu se rokometaši Ivančne Gorice niso ustavljali, prednost so le še povečevali in zmagali z 20 proti 42. Timotej Knez je za Sviš dosegel 9 golov, 7 jih je dodal Denis Zavodnik. Pri Radgoni se je s sedmimi zadetki najbolj izkazal Matevž Žunič.

Foto: FB RK Pomurje

Komentarji