Tretjeligaš premagal prvoligaša!

V 1/16 pokala Slovenije je prišlo do pravega presenečenja! Klub 2. rokometne lige RK Velika Nedelja je bil boljši od RD Herz Šmartno, ki nastopa v 1. ligi NLB.


Velika Nedelja je bolje začela obračun, povedla z 2:0, nato pa od izenačenja na 3 vseskozi vodila za vsaj gol, a ne več kot za 3. Pet golov je v prvem polčasu za Veliko Nedeljo prispeval Gašper Pungartnik. Takoj na začetku drugega polčasa je Šmartno zaostajalo za 4. V 36. minuti je po obrambi Žige Borkota in golu Mateja Niedorferja Velika Nedelja povedla za 6. Trener Šmartnega je bil prisiljen vzeti minuto odmora, a tudi ta ni pomagala. Domači rokometaši so še dvakrat zadeli in prednost je narasla na 8. Šmartno se je nekajkrat še približalo na 6 golov, vse dvome o zmagovalcu pa so v zadnjih minutah razblinili 4 zaporedni zadetki v mreži gostov za veliko zmago fantov iz Podravja.

Po velikanski zmagi je trener Velike Nedelje, Uroš Krstič dejal: “Občutki so prekrasni. Da tretjeligaš premaga prvoligaša ni enostavno. Obenem pa smo pokazali, da se tudi v tretji ligi igra kvaliteten rokomet, z obilico mladih talentiranih rokometašev. Sreča je bila tudi to, da je v soboto Šmartno igralo v Ormožu, tako da smo lahko ekipo dobro analizirali. Menim, da imamo dovolj kvalitetno ekipo tudi za drugo ligo.”

“V pokalu bi si želel nasprotnika iz 1.B lige, da bi videli kje smo ter da bi imeli nekaj možnosti za morebitno novo presenečenje,” pa je Krstič povedal glede želja za prihodnji krog pokala.

Foto: FB Rokometni klub Velika Nedelja

Komentarji