Odličen drugi polčas dovolj za drugo zmago na SP

Slovenke so po presenečenju v uvodnem krogu proti Nizozemski doživele dva zaporedna poraza. Predvsem boleč je bil tisti, ki so ga doživele v torek proti Angolkam, enim izmed najresnejših tekmic za uvrstitev na prva tri mesta, ki vodijo v drugi del prvenstva in s tem v boje za najvišja mesta tega mundiala. Kljub temu možnosti izbrank Uroša Bregarja niso izginile, a bo pot do napredovanja nekoliko bolj zahtevna, saj bosta zmagi na preostalih tekmah bržkone nujni. Najprej jih čaka obračun s Kubo, ki je trenutno najskromnejša reprezentanca skupine A. Na dosedanjih tekmah je vpisala tri zanesljive poraze, tekmicam pa je morala priznati premoč v povprečju za 26 golov.


Prvi polčas proti reprezentanci iz Kube je bil ves čas izenačen. Obe ekipi sta začeli suvereno v napadu in z lahkoto razbijali nasprotnikovo obrambo. Kljub izenačeni igri so Slovenke kmalu povedle z minimalno razliko 2 : 4, a so jih Kubanke hitro ujele in obrnile rezultat na 6 : 4. Varovanke Uroša Bregarja so rezultat zopet izenačile v 17. minuti (8 : 8). Sledilo je nekaj minut igre gol za gol pred koncem polčasa pa so povedle Slovenke. Končni rezultat prvega dela je z golom iz protinapada postavila Polona Barič (15 : 17).

V drugem polčasu smo lahko videli povsem drugačno ekipo Slovenije. Od 30. minute so Slovenke na parketu delovale bolj sproščeno in takoj začele višati svojo razliko. Kubanke so v prvih 17 minutah drugega polčasa uspele zadeti le štirikrat, v 50. minuti pa so Slovenke vodile že z 20 : 30 in jasno je bilo, da se bodo nove zmage veselile naše reprezentantke. Končni rezultat tekme je z golom za 26 : 39 postavila Nina Žabjek.

SVETOVNO PRVENSTVO ČLANICE, SKUPINA A:

Četrtek, 5. december, ob 7.00, Kumamoto (Japonska), Aqua Dome
KUBA : SLOVENIJA 26 : 39 (15 :  17)

 

Komentarji