URADNO: Blaž Janc podpisal za Barcelono

Na uradni klubski spletni strani Barcelone so sporočili, da se bo po izteku letošnje sezone v klub pridružil slovenski rokometni biser Blaž Janc. Različna namigovanja za prestop mladega Slovenca so se torej uresničila, Janc pa je z Barco podpisal štiriletno pogodbo.


Eden največjih evropskih rokometnih klubov FC Barcelona je doseglo dogovor z Blažem Jancem. 23-letni Slovenec se bo Barceloni pridružil iz poljskih Kielc, podpisal pa je štiriletno pogodbo do konca sezone 2023/24.

Kljub izjemni mladosti Janc velja za enega izmed najbolj talentiranih igralcev Evrope. Njegova kariera se je začela kovati pri slovenskemu Celju Pivovarni Laško, kjer je pri petnajstih letih debitiral v elitni Ligi prvakov. Evropske izkušnje si je pridobil prav pri Celju, z dobrimi predstavami v Ligi prvakov pa je kmalu postal zanimiv tudi za največje evropske klube.

Janc je v poljskih Kielcah pod vodstvom Talanta Dujšebaeva osvojil dva poljska državna prvenstva in dva pokala. V Barceloni mu bo družbo delal bivši soigralec pri Kielcah Luka Cindić, soigralec pa bo tudi z reprezentančnim kolegom Juretom Dolencem.

Komentarji