Odličen začetek drugega polčasa Slovenkam tlakoval pot do nove zmage

Pred slovensko žensko izbrano vrsto je bila nova tekma EHF evropskega pokala. Nasprotnice pa znova Severne Makedonke. A za razliko od četrtkove tekme, je bila tokratna odigrana v Skopju. Slovenke so na prvi tekmi po dobrem začetku, ko so si priigrale razlike prednost petih golov, v nadaljevanju popustile in na koncu celo trepetale za zmago. A k sreči se je vse dobro izšlo in Slovenke so na tretji tekmi vpisale prvi dve točki.


In rokometašice Slovenije so tudi tokrat bolje odprle tekme. Po dobrih 4. minutah so povedle z 1:3. Slovenke so imele na začetku tekme svoj moment in tako so v 11. minuti prvič na tekmi povedle s tremi zadetki prednosti (3:6). Na začetku 14. minute in vodstvu Slovenije 5:8 je moral z minuto odmora odreagirati domači strateg Ljubomir Savevski. In njegovim varovankam je to pomagalo, saj so ob koncu 16. minute zaostanek znižale le še na gol zaostanka (7:8). Od 18. do 23. minute smo nato spremljali zelo raztrgano igro z veliko izgubljenimi žogami in brez zadetkov na obeh straneh. Ta niz so ob koncu 23. minute po zadetku kapetanke Ane Gros prekinile igralke Slovenije. V 27. minuti so domačinke rezultat izenačile na 11:11, a so bile Slovenke v zaključku bolj zbrane in so si tako do konca prvega polčasa priigrale dva gola prednosti (11:13).

Igralke Slovenije pa so odlično odprle drugi polčas. Po dobri minuti so povedle s štirimi zadetki prednosti (11:15). Sledil je gol domačink nato pa so Slovenke po delnem rezultatu 0:4 prišle do sedmih zadetkov naskoka (12:19). Razumljivo je sledila minuta odmora domače reprezentance. Rokometašice Slovenije so mirno držale prednost. Gostiteljice so se v 52. minuti sicer približale na pet golov zaostanka (19:24), a zmaga Slovenije v drugem polčasu niti v enem trenutku ni bila ogrožena. Tekma se je končala z zmago Slovenk 20:27.

SEVERNA MAKEDONIJA : SLOVENIJA   20:27 (11:13)
Ristovska 7, Gichevska 4; Gros 7, Zulić 5

FOTO: Jurij Vodušek / RZS

Komentarji