Odlično vzdušje na Galjeviških tribunah, SVIŠ korak bližje 1. NLB ligi [VIDEO]

V Dvorani Krim na Galjevici so se včeraj, 5. maja, pred nekaj več kot 300 gledalci, ki so pričarali res izjemno vzdušje, Ljubljančani borili za obstanek proti prvouvrščenim RK SVIŠ Ivančna Gorica. Kljub borbenosti domačih in napeti igri je na koncu ekipi ločil en gol. Zmagali so gostje iz Ivančne Gorice.


Prvi polčas je SVIŠ začel borbeno, kakor se za vodilne na lestvici tudi spodobi in v 7. minuti povedel že s 3 : 0. Domači so se bolj razživeli v drugi polovici polčasa, ko so zadeli kar 6 golov, ob odličnih obrambah Luke Pikovnika pa prejeli le 4. Zaradi slabšega začetka so na odmor vseeno odšli z dvema goloma zaostanka (11 : 13).

Tudi drugo polovico tekme so bolje začeli gostje. Z močnimi napadi in neizprosno obrambo so v prvih 15 minutah zadeli 8 golov, prejeli pa 4. V 47. minuti pa so se zbudili Ljubljančani in poskušali poskrbeti za preobrat, ki bi jih rešil izpada iz lige. Napadali so in pokazali odlično igro, verjetno svojo najboljšo v letošnji sezoni, toda za obstanek je malce zmanjkalo.

Aleksander Polak (trener RK SVIŠ Ivančna Gorica): “Obramba je bila dobra in s tem je pomagala vratarjem, da so dobro branili. V napadu smo načeloma igrali kar smo se zmenili. A je bilo malce preveč napak in zgrešenih strelov. Tekmo bi lahko mirneje pripeljali do konca, imeli smo priložnost (ko smo vodili za 5 zadetkov) da zaključimo. A je nasprotnik spremenil obrambo, mi pa smo na to  odreagirali dosti neizkušeno in smo domačine vrnili v igro. A na koncu se je izšlo kot je bilo potrebno in zmaga je naša. Že sedaj pa vabim vse navijače da se nam v soboto pridružijo.“

Slavili so torej gostje iz Ivančne Gorice, ki so z zmago še korak bližje 1. NLB ligi. Zadnji krog bo odločal tako o prvih dveh mestih kot o zadnjih dveh. Za napredovanje se poleg Ivančanov še borijo Dolani in Škofljičani, Ljubljančani pa morajo ob zmagi proti Krškem za obstanek upati na poraz Črnomlja.

Herman Leskovar (kapetan MRK Ljubljana): “Kot igralec si takih tekem lahko samo želiš. Do zadnjega kotička polna dvorana, športno navijanje obeh strani, dober nasprotnik – ni lepšega. Na igrišču je bila huda bitka, veliko lepih potez. Mi smo še enkrat več pokazali, da se lahko kosamo čisto z vsakim, ki nam pride na sproti, ampak na drugi strani še enkrat več izgubili za en gol. Potrebno je analizirati, zakaj se ta vzorec ponavlja in garati naprej, da bomo v prihodnosti takšne tekme obračali v svojo korist. Pohvalil bi nekaj igralcev, ki so pokazali, da so zreli za resen rokomet in na drugi strani zaželel gostom srečno pot do prve lige in naprej.”

Kakšno izjemno vzdušje smo lahko včeraj spremljali na tribunah pa si lahko pogledate v spodnjem posnetku:

  1. krog 1. B DRŽAVNE ROKOMETNE LIGE:

MRK Ljubljana : RK SVIŠ Ivančna Gorica  24 : 25 (11 : 13)

MRK Ljubljana: Hvala-Stojanovič, Lukman 2, A. Miličevič, Jaklič, U. Miličevič 2, Pikovnik, Bajc 2, Rebevšek, Arih 2, Leskovar 3, Kljun, Žabjek 3, Petrovič-Vernikov, Grbič, Kolmančič 5, Pintar 5
Trener: Boštjan Brulec

7-metrovke: 3/5

Izključitve: 8 min

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Podržaj, Tekavec 1, Knez 1, Zafran 2, Hrovat 4, Pekeč, Stopar 7, Škorc, Matej Košir 4, Pirnat, Krabonja 2, Zlatnar, Erak, Bučar, Matic Košir 4, Ferkulj
Trener: Aleksander Polak

7-metrovke: 4/4

Izključitve: 8 min

 

Pripravila: Ana Černe
FOTO: MRK Ljubljana – Žiga Strehovec

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja