Trebanjci z lahkoto mimo Šmartnega, Dobova v zadnjih minutah do preobrata proti Ormožu

V ligi za obstanek smo že v petek, 4. 5., spremljali obračun med RK Trimo Trebnje in RD Herz Šmartno, v soboto pa obračun med MRD Dobovo in RK Jeruzalem Ormož.


Trebanjce je čakala dokaj lahka tekma, medtem ko so imeli Dobvčani kar težko nalogo. Trimo in Šmartno sta se v končnici za obstanek med seboj že pomerila, takrat so slavili rokometaši Šmartnega s 37 : 34. Prav tako sta se med seboj pomerila tudi že Dobova in Ormož, slavili pa so Ormožani s 36 : 31. Vse ekipe teh obračunov so nekako že varne pred izpadom iz 1. NLB lige, za svoj obstoj v ligi se borijo le še rokometaši Šmartnega. Pričakovali smo lahko trd boj za obstanek.

Obračun v Trebnjem so odlično začeli domači rokometaši in že v 12. minuti povedli za 5 zadetkov. Gostje so se jim nato še nekako poskušali upirati, a žal neuspešno. Ob polčasu je bil rezultat 17 : 14 za domače rokometaše.

V prvem polčasu je bil najboljši strelec pri domačih Kristjan Horžen, ki je zadel 5-krat, pri gostih pa sta bila najučinkovitejša Anže Dobovičnik in Jaka Žurga, oba s po 3 zadetki.

V drugem polčasu večjih sprememb nismo videli. Domači so še držali tempo prvega polčasa, gostje pa so se jim v 45. minuti le uspeli približati na 2 zadetka, ampak to žal ni bilo dovolj za preobrat. Trebanjci so imeli vse niti v svojih rokah ter na koncu zmagali s 33 : 30.

Na papirju so bili učinkovitejši gostujoči rokometaši, saj so bili boljši v samem napadu, ampak to žal danes ni bilo dovolj, da bi lahko presenetili ter si s tem podaljšali svoj obstanek v 1. NLB ligi. Najboljši igralec tekme je bil Kristjan Horžen, ki je zadel kar 8 golov, odlično pa sta se izkazala tudi Jaka Žurga in Anže Dobovičnik, oba s 7 zadetki. Vratarji danes niso bili razpoloženi, obranili niso niti enega strela. V naslednjem 8. korgu lige za obstanek Trebanjce čaka gostovanje v Ljubljani, kjer se bodo pomerili z RD LL Grosist Slovanom, rokometaše Šmartnega pa čaka tekma v domači dvorani, ko prihaja v goste MRD Dobova.

 

V 1. polčasu tekme med MRD Dobovo in RK Jeruzalem Ormožom je vse kazalo, da bodo gostujoči rokometaši z lahkoto premagali domače. Povedli so že v 5. minuti tekme ter svojo prednost iz minute v minuto samo še povečevali. Kljub borbeni igri domačih in veliko prestreženih napadov niso in niso mogli ujeti Ormožanov. Ob polčasu je bil rezultat 18 : 13 za RK Jeruzalem Ormož.

Najboljša strelca 1.polčasa sta bila Bojan Čudič, ki je zadel kar 5-krat, in Dominik Smojver, ki je zadel 4-krat.

V drugem polčasu pa smo videli popolnoma drugo zgodbo. Varovanci Aleksandra Markla so se zbrali ter odigrali odlično igro. Gostom so se uspeli približati v 44. minuti. V zadnjih 15 minutah tekme so vse niti držali v rokah domači rokometaši. Pokazali so odlični rokomet ter tudi zasluženo slavili. Končni rezultat je bil v Dobovi 32 : 28 za domače rokometaše.

Vsekakor pa moramo pohvaliti domačega vratarja Jureta Blaževič, ki je zbral kar 11 obramb, gostujoči vratar Tomislav Balent pa 8. Najboljši strelec srečanja je bil Bojan Čudič z 8 zadetki, pri domačih pa sta bila najučinkovitejša Dominik Smojver in Marko Sintič, oba s po 6 zadetki.

V naslednjem 8. krogu končnice 1. NLB lige za obstanek čaka rokometaše Dobove gostovanje v Šmartnem, Ormožani pa bodo odigrali tekmo na domačem parketu proti RK Maribor Branik.

 

  1. krog končnice 1. NLB lige za obstanek

 

RK Trimo Trebnje : RD Herz Šmartno 33 : 30 (17 : 14)

RK Trimo Trebnje: Jerlah, Djurdjevič 4, Florjančič, Horžen 8, Skol 6(5), Kotar Matic 1, Sikošek Pelko 2, Kotar Marko 1, Udovič 1, Sašek 3, Pernovšek, Mlakar 2, Brana, Rozman 3, Ratajec 2, Urbič
Trener: Roman Zarabec

7-metrovke: 5(6)

Izključitve: 6minut

RD Herz Šmartno: Sadar M., Ribarič 4, Kunst 4, Cirar 3, Justin 2(1), Bahovec 2, Muratovič, Sadar A., Jerina, Močnik 1, Žurga 7, Kukovica, Dobovičnik 7
Trener: Sašo Barle

7-metrovke: 1(3)

Izključitve: 8minut

 

MRD Dobova : RK Jeruzalem Ormož 32 : 28 (13 : 18)

MRD Dobova: Dular, Markušić 2, Rožman, Seferović 5, Leben, Mustapić, Rantah, Jazbec 4, Zavodnik 3, Krnc, Kučič, Smojver 6, Sintič 6, Hotko 3(2), Blaževič, Hrupič 3
Trener: Aleksnader Markl

7-metrovke: 2(2)

Izključitve: 8minut

RK Jeruzalem Ormož: Čudič 8(4), Firšt-Šeruga, Niedorfer, Žuran 4, Hebar 1, Šulek, Kocbek 2, Balent, Šoštarič, Rajšp 3, Ozmec 2, Mesraić 2, Vujović 2, Cirar 1, Kavčič 3
Trener: Saša Prapotnik

7-metrovke: 4(4)

Izključitve: 10minut

Jure Blažević, igralec Dobove: “S to zmago smo se zelo približali obstanku v Ligi NLB, kar je tudi prvotni cilj te sezone. Vsi v klubu smo zelo veseli in v soboto gremo v Šmartno po potrditev tega cilja. Ob tej priložnosti bi se zahvalili navijačem za celoletno spodbujanje s tribun. Obljubljamo, da bomo do konca prikazali srčnost v igri.”

 

Pripravila: M. Fišter
FOTO: RK Trimo Trebnje / MRD Dobova

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja