Odmevno sporočilo predsednika EHF

Predsednik Evropske rokometne zveze (EHF) Michael Wiederer je v javnost poslal sporočilo preko uradne spletne strani EHF. V svojem nagovoru se je razgovoril predvsem o situaciji s koronavirusom in njenih posledicah na evropski rokomet.


Prilagamo sporočilo predsednika EHF:

“Vsi na evropski rokometni zvezi vključno s tehničnimi in admnistrativnimi na zvezi se zavedamo trenutne situacije v zvezi s širjenjem koronavirusa.”

“V tem času v državah veljajo različna pravila o nadaljevanju tekmovanj. Spremljamo dogajanje po vseh rokometno aktivnih državah. Prejšnji teden smo na EHF sprejeli odlog o začasni prekinitvi vseh evropskih tekmovanj in dogodkov.”

“Odločitve, ki smo jih sprejeli, gredo v dobro vseh nas in vseh rokometnih klubov. Naš cilj pa je tudi čim bolj zmanjšati ekonomsko škodo in posledice, ki jih bo za sabo pustila pandemija koronavirusa. Gre za proces, ki je odvisen od širitve virusa, mi pa bomo svoja priporočila držali do nadaljnjega.”

“V interesu vseh nas je, da bomo čimprej lahko nadaljevali z evropskimi tekmovanji. Do nadaljnjega pa bomo spremljali situacijo in analizirali scenarije za vsako tekmovanje posebej.”

“Po priporočilih odgovornih institucij in različnih ukrepov po državah, je malo verjetno, da bomo sklepe o nadaljevanju evropskih tekmovanj sprejeli v naslednjih treh tednih.”

“Redno bomo vas bomo obveščali o pomembnih informacijah kar se tiče evropskega rokometa, ki bodo objavljene na uradni spletni strani EHF in njenih socialnih medijih.”

“Želim vam vse najboljše v tej situaciji, predvsem pa veliko zdravja”

Michael Wiederer

Komentarji