Ogromno napak in remi proti Japonkam

Slovenska ženska reprezentanca je na Japonskem odigrala prvo pripravljalno tekmo na turnirju Japan Cup 2019. Nasprotnice so bile domačinke, ki so po prvem polčasu vodile, na koncu pa sta se ekipi razšli z 28:28. Na slovenski strani smo lahko videli kar nekaj tehničnih napak v napadu, ki pa so najverjetneje posledica utrujenosti in časovnega zamika, na katerega se bodo reprezentantke še morale navaditi.


PRVI POLČAS Z OGROMNO NAPAKAMI

Prvi napad na tekmi je pripadel Japonkam, ki so ga izkoristile in preko srednje zunanje igralke prišle do vodstva z 1:0. Naše svojega prvega napada niso izkoristile in gostiteljice so imele priložnost za +2, a se je v vratih z ubranjeno 7-metrovko izkazala Amra Pandžić. Slovenke so si v 8. minuti priigrale 3 zadetke prednosti in jo držale vse do 14. minute, ko so domačinke prišle na -1.

V 15. minuti je na sceno ponovno stopila slovenska vratarka. Pri rezultatu 8:6 v slovensko korist je ponovno ubranila najstrožjo kazen, a je nato odbita žoga prišla v roke japonski izvajalki 7-metrovke. Pandžićeva pa je z izjemno obrambo Japonki preprečila dosego zadetka. Slovenske igralke so v prvem polčasu naredile kar precejšnje število napak, med drugim so tudi zgrešile strel iz 7-metrov. Japonke so to izkoristile in v 20. minuti izenačile na 8:8. V 27. minuti so Japonke po tehnični napaki naših rokometašic prvič na tekmi povedle (13:12) in v naslednjem napadu še povišale vodstvo (14:12).

Do konca polčasa so naše uspele zmanjšati zaostanek na -1. Na odmor so odšle pri rezultatu 14:13.

DRUGI POLČAS OBRATNA KOPIJA PRVEGA

V drugi polčas so Slovenke vstopile tako, kot so končale prvega – z napakami v napadu. V obrambnem delu igre jih je reševala vratarka Amra Pandžić, ki je prvi gol v drugem polčasu prejela šele v 4. minuti, medtem ko Slovenke do takrat še niso zadele. Prvi zadetek v drugem polčasu je za našo reprezentanco šele v 6. minuti nadaljevanja zadela Ana Gros (18:16). 

V prvem polčasu so Slovenke vodile vse do 25. minute, nato pa so ga z vodstvom zaključile Japonke. Ravno obratno se je zgodilo v drugem delu igre. Japonke so vse do 53. minute vodile za zadetek ali 2, a so 6 minut pred koncem srečanja Slovenke povedle s 24:23. Nato pa je sledila izjemno napeta končnica. 

Japonke so minuto pred koncem povedle z 28:27, a so naše rokometašice 30 sekund pred koncem izenačile. Japonke so imele napad za zmago, ki pa ga niso izkoristile in tekma se je končala z 28:28.

Po dnevu premora slovensko vrsto v soboto ob 9.30 čaka obračun z Brazilijo.

Komentarji