INTERVJU Matic Gerčar: “Dobova bo najlepše urejena ekipa NLB lige”

O prestopu Matica Gerčarja iz Francije v Dobovo smo že poročali. Sedaj pa smo z njim opravili še intervju. Zanimiv 31-letni vratar, ki ima poleg rokometa še precej drugih strasti. 


Kako je v Dobovi? Ste se ujeli z novimi soigralci?

Počutim se odlično. V bistvu sem bil zelo pozitivno presenečen s pogoji za treninge in resnostjo ter celotno ekipo. Čeprav je ekipa mlada, smo se v tem kratkem času ujeli zelo dobro. Res se opazi odlična kemija med igralci.

Kako se je vrniti v Slovenijo?

Po odsotnosti s slovenskih igrišč se je prijetno vrnit nazaj na domača tla z željo po čim boljših rezultatih.

Je to res, da je poleg aktivnega igranja rokometa vaša strast tudi košarka?

Res je. Redno spremljam ligo NBA, ob tem pa podpiram lokalni klub Vrani Vransko. Ko je konec sezone, z veliko strastjo zaigramo ulično košarko s prijatelji.

Zakaj košarka in ne na primer nogomet?

Zato, ker je košarka bolj pestra in dinamična. Nogomet pa mi predstavlja dolgočasen in nezanimiv šport za razliko od ameriške lige NFL, ki je po mojem okusu takoj za košarko.

Kaj imata rokomet in košarka skupnega, da vas oboje pritegne?

Skupnega imata dinamiko, hitrost in atraktivne poteze.

Ste tudi ljubitelj modnih moških frizur. Ste v Dobovi že koga ostrigli od soigralcev?

Da. Po poklicu sem brivec oziroma barber. S tem se ukvarjam že več kot 10 let. Soigralci pa so že rezervirali svoj termin, vendar še čakajo, da v Dobovo prinesem svojo barbersko opremo in potem bomo v ligi NLB najlepše urejena ekipa.

Poleg vsega ste tudi navdušenec McGregorja. Zakaj?

V vseh športih, ki jih spremljam, imam posameznika, ki bi ga izpostavil in mi je za vzgled. Na prvem mestu je vsekakor Conor McGregor, takoj za njim Dennis Rodman in Julian Edeleman. Vsem je skupna samozavest in to, da so vrhunski na svoji poziciji, kar pa so dosegli s svojim trdim delom in vero v sebe.

Kakšni so cilji v letošnji sezoni, glede na to, da ste trenutno res visoko na lestvici?

Cilj vsake ekipe je doseganje najboljših rezultatov. Ekipa je ambiciozna in verjamem v odlično končno mesto na lestvici NLB.

FOTO: MRD DOBOVA

Komentarji