Olimpija in Koper še vedno stoodstotna, s prvo zmago tudi Maribor

V soboto so bile na sporedu tudi tekme v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. Ljubljanska Olimpija ter Koper ostajata pri stoodstotnem izkupičku, prvo zmago v sezoni pa so dosegle tudi rokometašice mariborskega Branika


Rokometašice Olimpije so zabeležile drugo zmago v novi sezoni 1. ženske rokometne lige. Na domačem terenu, v dokaj enakovrednem obračunu, so Ljubljančanke v zadnjih desetih minutah strle odpor tekmic z Vrhnike. V uvodnih minutah so si članice Olimpije priborile štiri zadetke prednosti, ampak jih je gostujoča zasedba hitro ujela in z golom Nusdorferjeve minuto do konca prvega polčasa tudi povedla. V drugem delu so se tekmice izmenjevale v vodstvu z golom razlike. Deset minut pred koncem rednega dela je domača zasedba znova ujela pravi ritem in naredila rezultatsko razliko, ki je na koncu zadostovala za novi dve točki.
V domači zasedbi so bile najuspešnejše strelke Alina Lubej-Fink s šestimi zadetki ter Tina Nišavić in Anja Kolobarič s po petimi, pri gostjah pa Špela Nusdorfer z devetimi in Jerneja Cankar s šestimi zadetki.

Koper je sezono odprl odlično. Ekipa Željka Zirduma je v tretjem krogu dosegla še tretjo zmago, tokrat so bile Koprčanke uspešnejše od Kranjčank. Uvod obračuna je minil v znamenju enakovredne predstave obeh zasedb. Po polovici prvega dela je bil izid poravnan na 5:5, ob polčasu pa so bile v vodstvu gostje iz Gorenjske. V napeti končnici so si Primorke z borbenostjo, zbranostjo in kančkom športne sreče priigrale zmago s končnim rezultatom 25:21.
Karin Vatovec je v mrežo gola Save Kranj pospravila devet zadetkov, Nika Ožegovič jih je v obratni smeri dosegla pet. Koper bo svojo četrto zmago iskal v Mariboru, kranjske rokometašice pa prihodnjo soboto čaka pot na Vrhniko.

Branik Maribor je prvo zmago v 1. ženski rokometni ligi dosegel že na svoji drugi tekmi. Mariborčanke so se krstnih dveh točk veselile na gostovanju v Logatcu, kjer so bile od gostiteljic uspešnejše s 23:20. Izbranke Alena Mihalja so v vodstvu preživele glavnino obračuna. Ob polčasu je zaostanek rokometašic Zvezde Logatca sicer znašal samo zadetek, a so se Štajerke že v nekaj minutah nadaljevanja oddaljile na tri gole prednosti. Po nekaj vzponih in padcih v igri na obeh straneh so bile po izteku 60 minut bolj nasmejane Mariborčanke.
Za domačo ekipo je štiri zadetke vknjižila Jana Košir, za gostje pa so jih prav toliko zbrale Neža Rotovnik, Urška Kotnik in Aneja Rozman. Branik Maribor bo prihodnji konec tedna nadoknadil preložen dvoboj z Olimpijo, Logatčanke pa se bodo z ljubljansko zasedbo pomerile teden za tem, na tekmi četrtega kroga v zeleni skupini.

ZELENA SKUPINA, 3. KROG:

sobota, 2. oktobra:
RK OLIMPIJA : ŠDRŠ VRHNIKA 32:28 (15:15)
Lubej-Fink 6 (1), Nišavić, Kolobarič (1) po 5; Nusdorfer 9 (4), Cankar 6 (1).

Ž.U.R.D KOPER : RK SAVA KRANJ 25:21 (11:12)
Vatovec 9, Teraž (3) in Arnavtovič po 4; Ožegovič 5 (4), Korošec in Nosan po 4.

RD ZVEZDA LOGATEC : ŽRK BRANIK MARIBOR 20:23 (11:12)
J. Košir 4, M. Košir, Železnik (1), Bole in Čehić po 3; Rotovnik, Kotnik in Rozman po 4.

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE – ZELENA SKUPINA
  Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 3 3 0 0 6
2 RK OLIMPIJA 2 2 0 0 4
3 RK BRANIK MARIBOR 2 1 0 1 2
4 ŠDŠR VRHNIKA 3 1 0 2 2
5 RK SAVA KRANJ 3 0 1 2 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 3 0 1 2 1

FOTO: RK Olimpija

Komentarji