Nova Gorica po desetih letih do prve zmage v članski konkurenci

Minuli vikend se je začela tudi sezona v 2. DRL za moške. Na sporedu so bile štiri tekme, kjer smo videli dve zmagi domačih in dve gostujočih ekip. RK Drava Ptuj je zaradi neparnega števila ekipv ligi izpustila prvi krog.


Na prvi tekmi nove sezone 2. DRL sta se v petek ob 19. uri na Primorskem udarila domači RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina in Velika Nedelja. Primorci, ki si v novi sezoni nadejajo povratka v 1. B DRL, so morali premoč priznati gostom (24:26). Velika Nedelja se tako iz dolgega gostovanja vrača z dvema točkama.

Pol ure kasneje je sledila tekma v Kočevju. Domačini so gostili zasedbo Kronos Logatca. Tekma je bila v uvodnih minutah še nekoliko izenačena nato pa so pobudo prevzeli domači rokometaši. Razlika se je skozi minute višala in na koncu so se zaslužene zmage veselili rokometaši RK Kočevje.

Izjemno razburljiv dvoboj smo lahko spremljali tudi v Gornji Radgoni, kjer sta se udarili zasedbi domače RK Arcont Radgone ter gostujoči MRK Nova Gorica. Primorski klub je po desetih letih zatišja znova uspel sestaviti člansko ekipo. Nekdanji slovenski prvoligaš je dosegel svojo prvo zmago v novi sezoni 2021/2022 in zaseda trenutno drugo mesto v 2. DRL.

Zadnja tekma je bila odigrana v sobotnem terminu, ob 20. uri v Ajdovščini, kjer je gostovalo Pomurje. Domači rokometaši so ob dobremu odporu nasprotnika zabeležili prvo zmago v prvenstvu (30:28).

2. DRL, 1. KROG
RD Škerjanc Hrpelje-Kozina – RK Velika Nedelja 24 : 26 (15 : 13)

RK Kočevje : RK Kronos 28:20 (15:9)

RK ARCONT RADGONA – MRK NOVA GORICA 31:36 (16:16)

RK AJDOVŠČINA – RK POMURJE 30:28 (17:16).

FOTO: Primož Brecelj/ RK Ajdovščina

Komentarji